Suomalainen vanki — Arjen rakenteet ja elämänlaatu vankilassa

Kainulainen, Sakari; Saari, Juho
Nimeke: Suomalainen vanki — Arjen rakenteet ja elämänlaatu vankilassa
Tekijät: Kainulainen, Sakari (Toimittaja)
Saari, Juho (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517688413
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,90 € (35,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 318
Tuoteryhmät: Sosiaalipolitiikka
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 33.58 Kriminaalipolitiikka. Vankeinhoito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vangit, arki, elämänlaatu, tyytyväisyys, koettu terveys, sosiaaliset suhteet, yksinäisyys, sosiaalinen asema, luottamus, osallisuus, sosiaalinen tuki, turvallisuus, perhesuhteet, sosiaalinen integraatio, vapautuneet vangit, vankeinhoito, vankilat, rangaistuslaitokset, hyvinvointi, huono-osaisuus, kriminaalihuolto
Avainsanat: vankeinhoito, vankilat, kriminaalihuolto, kriminaalipolitiikka, rangaistuslaitokset
E-kirja, 2021
EPUB
38,90 €

Vankilat ovat suljettuja ja läpinäkymättömiä yhteisöjä. Varsin vähän muurien ulkopuolella tiedetään, miten vankiloiden arki rakentuu, miten vangit suhteutuvat toisiinsa ja miten he voivat. Heidän elämäänsä liittyy monia perusteettomia ennakkoluuloja sekä hyvässä että pahassa.

Suomalainen vanki -teoksessa vankilan arkea lähestytään vankien näkökulmasta ja analysoidaan heidän arkensa rakenteita ja elämänlaatua. Edustavaan otokseen perustuen tarkastellaan muun muassa vankien elämänlaatua ja terveyttä, yksinäisyyttä, statusjärjestelmiä, luottamusta, turvallisuutta ja sosiaalista tukea. Näiden ohella tarkastellaan vankien sosiaalista integraatiota ja perhesuhteita.

Monitieteellinen teos läpäisee vankilan muurit ja tekee näkyväksi vankien hajanaisuuden. Samassa vankilassa on eri asemissa olevia vankeja. Vankilan ulkopuoliset erot heijastuvat myös vankilan seinien sisälle. Se myös osoittaa vankiloiden vahvuuksia ja heikkouksia vankien elämänlaadun ylläpitäjänä.

Teos soveltuu vankiloista ja elämänlaadusta kiinnostuneille. Se soveltuu kurssikirjaksi ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.


Katso myös näitä tuotteita