Sosiologinen ajattelu

Bauman, Zygmunt
Nimeke: Sosiologinen ajattelu
Tekijät: Bauman, Zygmunt (Kirjoittaja)
Vainonen, Jyrki (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517688284
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.4.2020
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 298
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
Avainsanat: ajattelu, kokemus, maailmankuva, sosiologia, sosiologinen
Zygmunt Bauman johdattaa lukijansa sosiologisen ajattelun lähteille. Arkielämästä ottamiensa esimerkkien avulla hän auttaa luotaamaan tuntemattomia kokemuksia ja näyttää, kuinka ne voidaan tulkita uudella tavalla ja nähdä uudessa valossa. Bauman pohtii maailmaamme järjestäviä vastakohtapareja kuten vapaus ja riippuvuus, me ja he, luonto ja kulttuuri, järjestys ja kaaos.

Bauman osoittaa, ettei maailman hahmottaminen mustavalkoisesti vastakohtaparien avulla riitä, vaan meidän on oltava valmiit astumaan niiden välille jäävälle ”harmaalle” vyöhykkeelle, ei-kenenkään-maalle. Silloin sosiologinen ajattelu osoittautuu itsestäänselvyyksiä purkavaksi kriittiseksi voimaksi, joka paljastaa toimintaamme ohjaavia julkilausumattomia oletuksia.

Sosiologinen ajattelu sopii kaikille, jotka haluavat ymmärtää arkisten sattumusten syvempiä merkityksiä. Selkeän ja havainnollisen esitystapansa ansiosta teos sopii erinomaisesti oppikirjaksi.

Zygmunt Bauman (1925-2017) oli puolalaissyntyinen sosiologi ja edelleen yksi luetuimmista intellektuelleista Euroopassa. Hänen teoksensa käsittelevät nyky-yhteiskunnan muutoksia ja niiden vaikutuksia yhteisöihin ja yksilöihin.


Katso myös näitä tuotteita