Sosiaalityöntekijöinä ja asiakkaina — sosiaalityön yhteiskunnalliset tehtävät ja paikat

Juhila, Kirsi
Nimeke: Sosiaalityöntekijöinä ja asiakkaina — sosiaalityön yhteiskunnalliset tehtävät ja paikat
Tekijät: Juhila, Kirsi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517681797
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 7. painos, 2016
Julkaisuvuosi: 2006
Kieli: suomi
Sivumäärä: 304
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Sosiaalityö
Kirjastoluokka: K37.23 Sosiaalipalvelut
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosiaalityö, yhteiskunta, asiakkuus, sosiaalityöntekijät, asiakkaat, vuorovaikutus, historia
E-kirja, 2015
EPUB
23,06 €

Sosiaalityön ydin on työntekijöiden ja asiakkaiden kohtaamisissa. Työntekijöinä ja asiakkaina olemisen tapaa eivät kuitenkaan päätä vain osapuolet itse vaan suhdetta määritellään myös politiikassa ja hallinnossa, sosiaalitieteellisessä tutkimuksessa ja sosiaalityön omilla akateemisilla kentillä. Kirjassa jäsennetään sitä, millaisia näkemyksiä sosiaalityön yhteiskunnallisista paikoista ja tehtävistä näillä eri foorumeilla syntyy.

Sosiaalityötä tarkastellaan liittämis- ja kontrolli-, kumppanuus-, huolenpito- ja vuorovaikutussuhteena. Kussakin suhteessa piirtyy erilainen ymmärrys siitä, millaiset ovat työntekijöiden ja asiakkaiden roolit ja mistä sosiaalityössä yhteiskunnallisena toimintana on kysymys. Ei ole samantekevää, mikä suhteista on vallitsevassa ja mikä marginaalisessa asemassa. Kamppailu suhteiden keskinäisestä paikasta nivoutuu kysymykseen hyvinvointivaltiosta ja sen tulevaisuudesta.

Kirja on kattava esitys sosiaalityön nykykeskusteluista ja tulevaisuuden visioista. Se on kirjoitettu ennen muuta sosiaalityön oppikirjaksi, mutta on hyödyllistä luettavaa myös sosiaalityön käytännön toimijoille, suunnittelijoille, päättäjille ja tutkijoille.


Katso myös näitä tuotteita