Sosiaalipsykologisia ihmiskäsityksiä

Burr, Vivien
Nimeke: Sosiaalipsykologisia ihmiskäsityksiä
Tekijät: Burr, Vivien (Kirjoittaja)
Vainonen, Jyrki (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517681261
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 3-7 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 176
Tuoteryhmät: Sosiaalipsykologia
Kirjastoluokka: K30.13 Sosiaalipsykologia
Mikä meissä on sosiaalista, mikä psykologista? Miten ihminen muovautuu yksilöllisen ja sosiaalisen vuorovaikutuksessa? Miksi kukin meistä on samanaikaisesti erilainen ja samanlainen kuin muut? Näihin sosiaalipsykologian peruskysymyksiin Vivien Burr etsii vastausta tässä selkeästi rakennetussa kirjassaan, jossa hän esittelee sosiaalipsykologian historiaa ja sen erilaisia tutkimussuuntia. Burr ruotii muun muassa tutkimuksia asenteista, tottelevaisuudesta, sosiaalisesta vuorovaikutuksesta, ryhmän toiminnasta ja rooleista.

Punaisena lankana Burrin argumentaatiossa kulkee yksilökeskeisen ajattelun kritiikki, halu puolustaa ajatusta ihmisestä sosiaalisena, ihmisten keskinäisessä vuorovaikutuksessa muovautuvana oliona, jonka identiteetti ja käyttäytyminen rakentuvat minän ja toisen rajapinnalla, kosketuksessa sosiaaliseen ympäristöön.

Teos soveltuu sosiaalipsykologian oppikirjaksi, mutta siitä saavat iloa ja hyötyä nekin, joita yleisemminkin kiinnostavat minään, identiteettiin ja persoonallisuuteen liittyvät asiat.

Suomentanut Jyrki Vainonen


Katso myös näitä tuotteita