Reformin pirstaleet — mielenterveyspolitiikka hyvivointivaltion jälkeen

Helen, Ilpo
Nimeke: Reformin pirstaleet — mielenterveyspolitiikka hyvivointivaltion jälkeen
Tekijät: Helen, Ilpo (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517683272
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 329
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Sosiaalipolitiikka
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K59.2 Yleinen terveydenhoito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: terveyspolitiikka, mielenterveys, sosiaalipsykiatria, psykiatria, mielenterveyshäiriöt, psykiatrinen hoito, muutos, avohoito, lääkehoito, mielenterveystyö, ehkäisevä mielenterveystyö, mielenterveyspalvelut, asiakaslähtöisyys, mielenterveyskuntoutujat, syrjäytyminen, ehkäisy
"Reformin pirstaleet" pureutuu suomalaisen mielenterveyspolitiikan lähihistoriaan ja nykytilaan käsitellen mielenterveysongelmien ja psyykkisen oireilun hallintaa, säätelyä ja hoitoa nyky-Suomessa. Psykiatrian muutos avohoitoa painottavaksi, mielenterveystyön leviäminen laajasti sosiaalityöhön ja terveydenhoitoon, lääkehoidon lisääntyminen ja arkipäiväistyminen, asiakastyön muutos sekä palvelunkäyttäjien aktivismi ja asiantuntijuus ovat kirjan keskeisiä aiheita. Lisäksi teoksessa käsitellään runsaasti psykiatrian ja mielenterveyspalvelujen historiaa.

"Reformin pirstaleet" osallistuu ajankohtaiseen keskusteluun mielenterveystyön kriisistä ja kirja valaisee yleisemmin sitä, mitä julkisissa hyvinvointipalveluissa on tapahtunut ja tapahtumassa, kun palveluja "tehostetaan" markkinalähtöisesti. Kirja luo näihin kehityskulkuihin monipuolisen katsauksen, sillä artikkeleissa yhdistyvät alan kriittisten ammattilaisten, mielenterveysaktivistien ja akateemisten tutkijoiden näkökulmat.


Katso myös näitä tuotteita