Rapautuvan palkkatyön yhteiskunta — Mikä on työn ja toimeentulon tulevaisuus?

Suoranta, Anu; Leinikki, Sikke
Nimeke: Rapautuvan palkkatyön yhteiskunta — Mikä on työn ja toimeentulon tulevaisuus?
Tekijät: Suoranta, Anu (Toimittaja)
Leinikki, Sikke (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517686297
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 178
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Politiikka
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 36.13 Työ. Työelämä
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: työelämä, työ, palkkatyö, muutos, työmarkkinat, pätkätyö, prekariaatti, joustotyö, vuokratyö, osa-aikatyö, työllistäminen, yrittäjyys, osaaminen, elinikäinen oppiminen, työllisyys, toimeentulo, sosiaaliturva, verotus, eläkkeet, ammattiyhdistysliike, edunvalvonta, kestävä kehitys, digitalisaatio, uusi talous
Avainsanat: prekariaatti, osa-aikatyö, sosiaaliturva, ammattiyhdistysliike, pätkätyö, eläke, työelämä
E-kirja, 2019
EPUB
24,84 €

Pätkätyö, osa-aikatyö, vuokratyö, freelance-työ, joustotyö ja nyhtötyö ovat kaikki uuden yhteiskunnan prekaaria käyttöliittymää, joka ei ongelmitta istu perinteisen palkkatyön varaan rakennettuun yhteiskuntaan.

Moninaiset työn muodot tyrkkäävät työntekijöitä ulkoringille, heikoille työehdoille, hintojen halventamiseen ja vajaisiin oikeuksiin. Keskustelua työn tulevaisuudesta kehystävät vaikeat yhtälöt: mitä digitalisaatio tuo tullessaan ja millaiset ekologiset reunaehdot ovat osa tulevaisuuden työntekoa.

Uudet työn teettämisen ja tekemisen tavat kyseenalaistavat työelämän oikeudet sekä sosiaaliturva-, eläke- ja verotusmallit. Vaikka joillekuille työn muutos tuo vapautta, monet muutokset uhkaavat johtaa yksilön, järjestelmien ja instituutioiden kannalta hallitsemattomiin seurauksiin.

Kirja käsittelee muuttuneen työelämän vaikutuksia turvarakenteisiin, kuten sosiaali- ja eläketurvaan, kollektiiviseen neuvotteluoikeuteen, ay-liikkeen olemassaoloon ja koulutukseen. Miten ja kenen ehdoilla työyhteiskunta jatkossa toimii? Onko tullut kokonaan uuden käyttöjärjestelmän aika?

Kirjan kirjoittajat ovat tutkijoita eri yliopistoista sekä asiantuntijoita Kelasta, Telasta, ammattikorkeakoulusta, ammattiyhdistysliikkeestä, sivistysjärjestöistä ja eduskunnasta.


Katso myös näitä tuotteita