Poliittiset eläimet

Ollila, Tiina
Nimeke: Poliittiset eläimet
Tekijät: Ollila, Tiina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523970489
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 21.9.2023
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 279
Tuoteryhmät: Filosofia
Politiikka
Yhteiskunta
Ympäristö
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 50.19 Eläinsuojelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: eläimet, politiikka, eläinten oikeudet, eläinsuojelu, ihminen-eläinsuhde, yhteiskuntakritiikki, käsitykset, erot, ympäristöliikkeet, tuottajat, elintarviketuotanto, etiikka, sosiaalinen oikeudenmukaisuus
E-kirja, 2023
EPUB
26,00 €

Maapallon eläinten kasvattamiseen tarvittava maankäyttö on karannut käsistä. Pandemioiden ja ilmastohätätilan aika pakottaa pysähtymään eläimen äärelle. Maailma ei ole yksin ihmisen.

Ovatko eläinoikeudet utopiaa? Millaisia oikeuksia muilla eläimillä kuin ihmisillä tulisi olla? Kuka tekee eläinpolitiikkaa? Entä mikä estää eläinoikeuksien etenemistä?

Poliittiset eläimet -kirja luo kokonaiskuvan eläinoikeuksien tarpeesta nyky-yhteiskunnassamme. Kyse ei ole ainoastaan siitä, mitä mieltä lihansyönnistä tai lihantuotannon päästöistä ollaan. Kun maailmaa ja arkisia käytäntöjä alkaa katsoa broilerin, kirjolohen, kukkopojan tai vasikan näkökulmasta, politiikan kenttä laajenee. Jotta eläinoikeudet ei typistyisi vegaanisen ruokavalion noudattamiseksi tai yksilöpsykologiseksi pohdinnaksi, tarvitaan politiikkapuhetta.

Teos selventää eläinoikeusajattelun perusteita ja havainnollistaa ristiriitaista suhtautumistamme eri lajeihin. Kirjailija Tiina Ollila kertoo omakohtaisella otteella, miten eläinoikeuksien pitäisi näkyä paitsi politiikassa, myös feministisessä keskustelussa, ympäristöliikkeessä ja mediassa.

Eläinkysymys ei ole vain eläinkysymys vaan koko ihmiskunnan kysymys.


Katso myös näitä tuotteita