Pohjoismainen sosialismi — Kohti demokraattista taloutta

Dragsted, Pelle
Nimeke: Pohjoismainen sosialismi — Kohti demokraattista taloutta
Tekijät: Dragsted, Pelle (Kirjoittaja)
Lindholm, Christer (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523970151
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 28.6.2023
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 307
Tuoteryhmät: Politiikka
Talous
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 32.01 Valtiofilosofia. Poliittiset ideologiat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosialismi, yhteiskuntajärjestelmät, kapitalismi, oligarkia, markkinatalous, talousjärjestelmät, talouspolitiikka, demokratia, sosiaalidemokratia, osuustoiminta, yhteisötalous, talous, omistus
E-kirja, 2023
EPUB
23,00 €

Onko kapitalismi ainoa mahdollinen yhteiskuntajärjestelmä?

Tanskalainen kirjailija, aktivisti ja vasemmistopuolue Enhedslistenin kansanedustaja Pelle Dragsted osoittaa, ettei valinta kapitalismin ja sosialismin välillä ole joko-tai-valinta. Kaikki yhteiskunnat ovat kapitalismia ja sosialismia yhdistäviä hybridejä. Pohjoismaisissa yhteiskunnissa on monia sosialistisia piirteitä, kuten laaja julkinen palvelutuotanto ja vahva osuuskuntaliike.

Talouden demokraattisia osia vahvistamalla ja laajentamalla voimme rakentaa uuden sosialistisen ja demokraattisen talouden, joka palvelee suuren enemmistön eikä pelkästään pienen pääomaeliitin tarpeita. Kukaan ei tarvitse puhdasta kapitalismia eikä kukaan tarvitse puhdasta sosialismiakaan. Jos markkinaratkaisuista puhutaan alati, miksi emme puhuisi myös sosialistisista ratkaisuista?

Pelle Dragsted tekee kirjassaan konkreettisia uudistusehdotuksia, joilla siirtyminen parempaan talousjärjestelmään toteutetaan käytännössä.


Katso myös näitä tuotteita