Parempi ihminen parempi maailma — Suomalaisen työväenteatterin päättymätön tarina

Seppälä, Mikko-Olavi
Nimeke: Parempi ihminen parempi maailma — Suomalaisen työväenteatterin päättymätön tarina
Tekijät: Seppälä, Mikko-Olavi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517687782
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 350
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Historia
Media & journalismi
Yhteiskunta
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 77.192 Teatteri- ja näyttämötaiteen historia, Suomi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: työväenteatterit, ohjelmistot (taiteet), näytelmät, esitykset, aiheet, teemat (kerronta), teatteri-ilmaisu, teatteriohjaus, näytteleminen, näyttämötaiteilijat, teatteriohjaajat, näyttelijät, harrastajanäyttelijät, teatteritaide, teatterihistoria, historia
Suomenkielinen ja elinvoimainen teatterikulttuuri on ravistellut yhteiskuntaa 1900-luvun alusta asti. Erityisesti työväen teatterilla on ollut valtava vaikutus keskusteluun ja kulttuuriin. Eri vuosikymmenet nostavat eri asioita, mutta aina päämääränä on ollut pyrkimys kohti parempaa ihmistä ja parempaa maailmaa. Juuri nyt aktiivinen harrastajateatteri elää voimakasta nousukautta vastapainona kaikelle ammattimaistumiselle.

Kirjailija Mikko-Olavi Seppälän uusi teos selvittää, mihin työväenteattereiden ja niiden perinteenjatkajien hämmästyttävä menestystarina perustuu, miten ammattilaiset ja harrastajat ovat tottuneet työskentelemään läheisessä yhteistyössä ja miten kansa on yhä uudestaan noussut näyttämölle.

Värikäs tietokirja kytkee suomalaisen työväenteatterin muodonmuutokset ja huippusaavutukset ammatti- ja harrastajateatterikentän kehitykseen.

Dosentti Mikko-Olavi Seppälä on suomalaisen teatterihistorian tutkija ja tuntija.


Katso myös näitä tuotteita