Palvelutyön taito

Valkonen, Jarno
Nimeke: Palvelutyön taito
Tekijät: Valkonen, Jarno (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517683821
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 253
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kulttuurintutkimus
Sosiologia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K36.13 Työ. Työelämä
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: matkailuala, luontomatkailu, matkailuoppaat, safarit, palveluala, matkailu, työntekijät, palveluammatit, työnkuva, työ
Työelämästä kuuluu kummia. Työn sanotaan "tärähtäneen", tulleen "hulluksi" ja muuttuneen "levottomaksi ja ikäväksi". Työ on outoa ja epämääräistä, eikä sillä ole selkeää hahmoa. Jos työ on nyrjähtänyt ja muuttunut hahmottomaksi, mitä työssä sitten tapahtuu? Mitä ihmiset tekevät työssä ja kuinka he sen tekevät?

Teos kertoo safarityöntekijöistä ja työn uusista muodoista, erityisesti uudesta palvelutyöstä. Safarioppaan työn seikkaperäisellä analyysilla kirja piirtää kattavan kuvan siitä, millaista epätyypillinen työ on tyypillisimmillään. Kysymällä kuinka safariturismin piirissä tehtävää palvelutyötä tehdään, kuka sitä tekee ja millaista työ on, teos tekee ainutlaatuisella tavalla näkyväksi uuden palvelutyön käytännöt ja ehdot niin kuin ne safarioppaan työssä ilmenevät.

"Palvelutyön taito" tarttuu uudella otteella työn muutokseen, vaatimuksiin ja käytäntöihin. Samalla se avaa näkökulman turismityöhön ja etnografiseen työntutkimuksen menetelmään. Kirja on kirjoitettu kaikille niille, joita työn muutos, palvelujen yhteiskunta ja turismi askarruttavat.

Jarno Valkonen on sosiologi, joka työskentelee Lapin yliopistossa.


Katso myös näitä tuotteita