Pakolaisuus, tunteet ja media

Maasilta, Mari; Nikunen, Kaarina
Nimeke: Pakolaisuus, tunteet ja media
Tekijät: Maasilta, Mari (Toimittaja)
Nikunen, Kaarina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517686204
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 39,00 € (35,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 224
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kulttuurintutkimus
Media & journalismi
Kirjastoluokka: 32.21 Siirtolaiset. Pakolaiset
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: pakolaisuus, maahanmuutto, asenteet, julkinen keskustelu, tiedonvälitys, uutisointi, etiikka, mediakritiikki, media
Vuosi 2015 nosti maahanmuuton ja pakolaisuuden Euroopan polttavimmaksi kysymykseksi mediassa. "Pakolaisuus, tunteet ja media" ruotii pakolaiskeskustelua ja mediakuvastoa. Se tarkastelee journalismia ja sosiaalista mediaa osana tunnetalutta: kirjassa analysoidaan, miten uutiset, vale-uutiset, huhut, kirjat, elokuvat, tv-sarjat ja esineet synnyttävät erilaisia myötätunnon, kritiikin tai vihan muotoja.

Teos kytkee pakolaiskeskustelun laajempaan yhteiskunnalliseen ja kulttuuriseen kehitykseen. Euroopan pakolaistilanne haastaa pohtimaan ihmisyyden ydinkysymyksiä tilanteessa, jossa myötätunnon tunteminen on kaupallistunut ja teknologisoitunut. Myötätunto voi myös luoda eriarvoisuutta.

Tutkimukseen perustuva kirja osoittaa mediakeskustelun sudenkuopat, toistuvat ongelmat ja eettiset haasteet. Se tarjoaa myös esimerkkejä uudentyyppisistä ja rakentavista tavoista käsitellä pakolaisuutta mediassa.


Katso myös näitä tuotteita