Päiväkirjojen jäljillä — Historiantutkimus ja omasta elämästä kirjoittaminen

Leskelä-Kärki, Maarit; Sjö, Karoliina; Lalu, Liisa
Nimeke: Päiväkirjojen jäljillä — Historiantutkimus ja omasta elämästä kirjoittaminen
Tekijät: Leskelä-Kärki, Maarit (Toimittaja)
Sjö, Karoliina (Toimittaja)
Lalu, Liisa (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517687720
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,90 € (34,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 351
Tuoteryhmät: Filosofia
Kulttuurintutkimus
Tutkimusmenetelmät
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 90 HISTORIANTUTKIMUS. YLEINEN KULTTUURIHISTORIA YLEINEN SOTAHISTORIA. YLEINEN ARKEOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: päiväkirjat, historia, tutkimushistoria, kirjoittaminen, elämismaailma, arki, mikrohistoria, kulttuurihistoria, poliittinen historia, omaelämäkerrallisuus, autofiktio, matkakertomukset, kirjallisuudentutkimus, elämäkertatutkimus, historiantutkimus
Avainsanat: elämänkertatutkimus, historiankirjoitus, historiantutkimus, päiväkirjat
E-kirja, 2020
EPUB
29,90 €

Millaista tietoa satojen vuosien takaiset päiväkirjat voivat välittää menneisyydestä? Päiväkirjat ovat vuosisatojen ajan olleet ihmisille almanakkoja, muistikirjoja, kalentereita, sairauskertomuksia, kasvattamisen välineitä, kirjoittamisen taidon ja uskonelämän harjoitteita, intiimejä uskottuja, historiallisten tapahtumien todistajia. Tutkijalle ne tarjoavat ainutlaatuisen kurkistusaukon inhimilliseen, elettyyn elämään.

Kirjassa nousee esiin päiväkirjakirjoittamisen pitkä historia ja sen eri roolit, muodot ja konventiot niin yhteisöissä kuin yksittäisen ihmisen elämässä.
Historiallinen päiväkirjatutkimus kytketään kansainväliseen elämänkerronnan tutkimuksen kenttään. Tarkastelu kohdistuu keskeisiin metodologisiin, käsitteellisiin ja eettisiin kysymyksiin.

Tämä kirja on tarkoitettu juuri sinulle, joka opiskelet, tutkit tai pohdit, mitä päiväkirjat voivat eletystä ja historiasta kertoa. Yhtä lailla se on tarkoitettu sinulle, joka itse kirjoitat päiväkirjaa, harkitset päiväkirjan aloittamista tai luet vanhoja päiväkirjojasi.

Kirjan kirjoittajat ovat historian-, kirjallisuuden- ja kulttuurintutkijoita, joiden hartaana toiveena on, että kukaan ei tuhoaisi päiväkirjaansa.


Katso myös näitä tuotteita