Otteita verkosta — Verkon ja sosiaalisen median tutkimusmenetelmät

Laaksonen, Salla-Maaria; Matikainen, Janne; Tikka, Minttu
Nimeke: Otteita verkosta — Verkon ja sosiaalisen median tutkimusmenetelmät
Tekijät: Laaksonen, Salla-Maaria (Toimittaja)
Matikainen, Janne (Toimittaja)
Tikka, Minttu (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517685115
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.6.2015
Hinta: 24,84 € (22,58 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 377
Tuoteryhmät: Media & journalismi
Tutkimusmenetelmät
E-kirjat
Kirjastoluokka: K07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
Avainsanat: metodologia, verkkoympäristö, käyttäjätutkimus, mediatutkimus, sosiaalinen media, kyselytutkimus, tutkimus, etnografia, verkkokeskustelu, verkostoanalyysi, pelitutkimus, tiedonhankinta, living lab -toiminta, tutkimusmenetelmät, sisällönanalyysi, lomakkeet, Internet, big data
Pehmeäkantinen kirja, 2013

35,00 €

Ensimmäinen suomenkielinen menetelmäopas verkkotutkimusta tekeville, niin ammattitutkijoille kuin opinnäytteiden laatijoille.

Internetistä on kehittynyt merkittävä viestinnän ja jakamisen väline niin nopeasti, että tutkimusmaailma ei tahdo pysyä perässä. Verkko ja sosiaalinen media muuttavat ihmisten ja yhteisöjen toimintaa ja siten haastavat vallitsevat tutkimusmenetelmät. Samalla ne tarjoavat täysin uusia mahdollisuuksia tutkimusasemien suunnitteluun sekä aineiston valintaan, keräämiseen ja analyysiin. Ovatko vanhat menetelmät vielä käyttökelpoisia vai pitäisikö niitä päivittää uudelle aikakaudelle? Onko kenties tarpeen kehittää kokonaan uusia?

Tutkimusmenetelmien asiantuntijat eri yliopistoista käsittelevät kouriintuntuvasti muiden muassa verkkotutkimuksen metodologisia, eettisiä ja kulttuurisia lähtökohtia, verkkokyselyiden tekemistä, verkkokeskustelujen ja -yhteisöjen sekä verkon historian ja suurten datamassojen tutkimista.


Katso myös näitä tuotteita