Ohjaustalous vai näkymätön käsi? — Euroopan talouspoliittiset valinnat kriisin jälkeen

Lindgren, Jussi
Nimeke: Ohjaustalous vai näkymätön käsi? — Euroopan talouspoliittiset valinnat kriisin jälkeen
Tekijät: Lindgren, Jussi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523971646
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 21.3.2024
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 231
Tuoteryhmät: Kevään 2024 kirjat
Politiikka
Talous
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 36.1 Talouspolitiikka. Taloudelliset rakenteet
E-kirja, 2024
EPUB
29,90 €

Mikä on kansainvälisen koordinaation tulevaisuus rahapolitiikassa, kansainvälisessä kaupassa ja valuuttakurssi-politiikassa kansainvälisten jännitteiden lisääntyessä? Onko globalisaation loppu näköpiirissä ja siirrymmekö uuteen anarkistiseen geotalouteen?

Jos halutaan hallita inflaatiota ja pitää kiinni vapaista pääomamarkkinoista, vaaditaan kansainvälisessä talouspolitiikassa uusia kollektiivisia ratkaisuja: Esimerkiksi valuuttakurssikoordinaatiota tai rahapolitiikan koordinaatiota ja ohjaamista uusin keinoin. Myös energiakriisi ja yleinen elintason lasku voivat synnyttää pysyvämmän tarpeen vahvemmalle sääntelylle tai jopa uusille yhteiskuntataloudellisille ratkaisuille.

Jotta voimme ymmärtää tarpeen radikaalille muutokselle kansainvälisessä talouspolitiikassa, on ensin ymmärrettävä nykyisen talousjärjestelmän luonne ja sen toimintalogiikka.

On käytävä läpi finanssipolitiikan rooli, rahapolitiikan rooli ja toimeenpano, pankkijärjestelmä ja valuuttakurssien määräytyminen. Tässä kirjassa hahmotellaan yksi mahdollinen kehityskulku ja -suunnitelma kohti vakaampaa rahatalouden järjestystä.

Jussi Lindgren on toiminut 15 vuotta valtionhallinnossa ja ministeriöissä eri tehtävissä ekonomistina sekä työskennellyt euroryhmän sihteeristössä Euroopan komissiossa eurokriisin vuosina. Kansantaloustieteellisen koulutuksen ohella Lindgren on väitellyt tekniikan tohtoriksi systeemi- ja operaatiotutkimuksesta.


Katso myös näitä tuotteita