Nuoren Viron omatunto — Kansalliskirjailija A. H. Tammsaare

Salokannel, Juhani
Nimeke: Nuoren Viron omatunto — Kansalliskirjailija A. H. Tammsaare
Tekijät: Salokannel, Juhani (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517686082
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 11.8.2017
Hinta: 22,18 € (20,16 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 271
Tuoteryhmät: Historia
Tietokirjat
E-kirjat
Kirjastoluokka: 86.2 Suomen ja suomalais-ugrilaisten kielten kirjallisuuden historia ja tutkimus
Avainsanat: klassikot, Viro, kirjallisuudentutkimus, kirjailijat, kansalliskirjailijat, Tammsaare, kirjallisuudenhistoria, 1900-luku, kertomakirjallisuus, A. H, vironkielinen kirjallisuus
Kovakantinen kirja, 2017

4,00 €

Kertomus A. H. Tammsaaresta on kertomus koko virolaisesta mielenmaisemasta. Tammsaare (1878-1940) on Viron kansallinen suurhahmo, jonka teokset elävät sanonnoissa ja saavat alati uusia näyttämötulkintoja.

Tammsaaren elämää leimasivat ensin kansallinen herääminen ja pian Viron itsenäisyys. Myös neuvostoajan Virossa hänen teoksiaan julkaistiin, vaikkei niiden ideologia täyttänytkään vallanpitäjien
vaatimuksia - tämä paradoksi piti yllä virolaista identiteettiä läpi vaikeiden vuosien. Virolaiset pitävätkin kirjailijaansa suurena ajattelijana ja kansallisena omanatuntona.

"Nuoren Viron omatunto" esittelee Tammsaaren tuotannon suomalaista lukijaa ajatellen. Tammsaaren teokset ja elämänvaiheet näytetään osana Viron historian suurta kertomusta. Elämäkerta on elävä tarina kirjailijasta keskellä historian kuohuntaa.

Juhani Salokannel on kirjailija ja suomentaja. Hän on suomentanut Tammsaaren "Totuus ja oikeus" -sarjan, julkaissut Jaan Krossin elämäkerran sekä kirjoittanut teoksia suomalaisesta ja virolaisesta kulttuurista.


Katso myös näitä tuotteita