Nokkosvillaa ja värttinänkehriä — Tarina tekstiilikäsityön historiasta

Alanko, Teija
Nimeke: Nokkosvillaa ja värttinänkehriä — Tarina tekstiilikäsityön historiasta
Tekijät: Alanko, Teija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523971639
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 18.3.2024
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 197
Tuoteryhmät: Kevään 2024 kirjat
Historia
Kulttuurintutkimus
Tietokirjat
Suosituimmat tietokirjat
Kirjastoluokka: 65.4 Tekstiilityö
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: langat, käsityö (toiminta), käsityöperinne, käsityöt, kasvikuidut, villa, väriainekasvit, värjäys, kudonta, neulonta, virkkaus, nypläys, ryijyt, muinaispuvut, pellavateollisuus, tekstiiliteollisuus, tekstiilihistoria, historia
Lanka itsessään on tekstiilihistorian avain. Lanka on yksinkertainen, arkinen mutta melkein maaginen asia, josta voi tehdä lähes mitä vaan. Lankoja on erilaisia, eri lailla valmistettuja ja langalla leikitteleviä käsityötekniikoita on monia. Langan valmistus puolestaan on melko monimutkainen ja vaativa prosessi.

Kun ihminen on joskus muinoin keksinyt valmistaa lankaa, millainen mahdollisuuksien maailma siitä onkaan auennut. Tämän tutkimusmatkan punainen lanka on siis lanka. Ja tehän ehkä tiedätte, millaista on, kun lankahulluus herää.

Kirja kertoo tekstiilikäsityön historiasta aina esihistoriallisista ajoista tähän päivään. Kirja kokoaan yhteen eri materiaalit kasvikuiduista ja värikasveista lampaanvillaan ja eri tekniikat kehräämisestä pitsinnypläykseen.

Teija Alanko on tietokirjailija, kasviarkeologian tutkija ja biologi. Hän on kirjoittanut teokset Malva ja mulperi - Poimintoja entisajan puutarhoista, Torniossa pionit vielä kukkivat, sekä Daalia ja pelakuu - Suomalaisen puutarhan kasvutarina. Malva ja mulperi sai Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2019.


Katso myös näitä tuotteita