Muistamisen vimma

Saarenheimo, Marja
Nimeke: Muistamisen vimma
Tekijät: Saarenheimo, Marja (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517684019
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 197
Tuoteryhmät: Kirjat
Psykologia
Yleinen tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: K14.12 Oppimisen psykologia
Kansalliskirjaston asiasanat: kirjallisuudenhistoria, kirjallisuudentutkimus, kaunokirjallisuus, kertomakirjallisuus, teemat, muisti, muistot, muistaminen, unohtaminen, Kundera, Milan, Proust, Marcel, Hustvedt, Siri, Sebald, W. G., Schlink, Bernhard, Genova, Lisa
Mikä on muistamisen ja unohtamisen merkitys ihmisen minuudelle? Mitä tapahtuu nykyhetkelle, kun kadonneeksi luultu menneisyys palaa, tai kun varmaksi luultu historia muuttaakin muotoaan tai häviää kokonaan?

"Muistamisen vimma" on moniulotteinen ja -tieteellinen esseetutkielma muistamisen ja unohtamisen välisestä vuorovaikutuksesta. Kuuden kaunokirjallisen teoksen analyysin pohjalta hahmottuu rikas ja ajatuksia herättävä kokonaisuus, jonka teemat ovat niin ajattomia kuin päivänpolttaviakin. Kaunokirjallinen analyysi asettuu vuoropuheluun psykologian, sosiaalitutkimuksen ja aivotutkimuksen kanssa ja luo uusia yhteyksiä eri näkökulmien välille.

Muistia ja sen moninaisia sivupolkuja luodataan niin Marcelin Proustin "Kadonnutta aikaa etsimässä" -teossarjan, Siri Hustvedtin "Amerikkalaisen elegian" kuin Lisa Genovan alzheimeria käsittelevän "Edelleen Alice" -romaanin kautta. Ikuisuuskysymykset muistin merkityksestä ihmisyksilölle, yhteiskunnalle ja ihmisenä olemiselle lomittuvat ajankohtaisiin kommentteihin downshiftaamisesta ja nettifoorumien keskustelun tasosta.

Monialaisuutensa ansiosta teos sopii kaikille ihmis- ja historiatieteistä kiinnostuneille. Se on kiinnostavaa luettavaa myös esimerkiksi kirjallisuustieteen ja terveyden- ja vanhustenhoitoalan parissa työskenteleville.


Katso myös näitä tuotteita