Mökin kanssa ajattelu — Ympäristösosiologinen mielikuvitus ympäristökriisin aikakaudella

Valkonen, Jarno
Nimeke: Mökin kanssa ajattelu — Ympäristösosiologinen mielikuvitus ympäristökriisin aikakaudella
Tekijät: Valkonen, Jarno (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517689298
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 17.2.2022
Hinta: 26,90 € (24,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 134
Tuoteryhmät: Sosiologia
Yhteiskunta
Ympäristö
Vuoden 2022 kirjat
Kirjastoluokka: 50.1 Ympäristönsuojelu. Luonnonsuojelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: mökkeily, luontosuhde, ympäristö, asuminen, infrastruktuurit, ekosysteemipalvelut, ekologinen kestävyys, energiantuotanto, vesi, jätteet, vapaa-ajan asunnot, vapaa-ajan asukkaat, sosiologit, ympäristösosiologia
E-kirja, 2022
EPUB
24,90 €

Mökin kanssa ajattelu on kirja mökkeilystä ja siitä, mitä mökki voi opettaa meille ihmisen ja luonnon kitkaisesta yhteiselosta.

Suomi on tilastollisesti tarkasteltuna mökkeilyn suurmaa. Keskeisenä osana mökin viehätystä on pidetty sitä, että mökillä voi kohdata luonnon ja elää luonnonläheistä elämää. Teos kääntää tämän asetelman toisinpäin ja kysyy, miltä normaaliasuminen näyttää, kun sitä katsotaan mökiltä käsin - millaista luontoyhteyttä tavanomainen asuminen tarjoaa ja miten sitä voisi muuttaa.

Teos kutsuu ainutkertaiselle tutkimusmatkalle kirjoittajan omalle mökille ja sitä kautta tavanomaiseen asumiseen. Se osoittaa, että mökki on paljon muutakin kuin vain paikka asua. Mökki on tietämisen paikka. Se opettaa asujaansa luonnon kanssa yhdessä elämisen mahdollisuuksista.
Kirja auttaa hahmottamaan suuntia tulevaisuuden kestävälle yhteiskunnalle. Samalla se kokoaa humanistisen ja yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen keskusteluja ihmisen ja muun luonnon ekososiaalisesta yhteiselosta.

Kirjoittaja on ympäristösosiologi Lapin yliopistosta.


Katso myös näitä tuotteita