Moderni esoteerisuus ja okkultismi Suomessa

Mahlamäki, Tiina; Kokkinen, Nina
Nimeke: Moderni esoteerisuus ja okkultismi Suomessa
Tekijät: Mahlamäki, Tiina (Toimittaja)
Kokkinen, Nina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517687829
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,90 € (35,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2. painos, 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 323
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Historia
Uskonto
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 15.9 Okkultismi. Spiritismi. Henkimaailma
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: antroposofia, esoterismi, henkisyys, historia, kirjallisuus, länsimaat, New Age -liike, okkultismi, parapsykologia, politiikka, populaarikulttuuri, ruusuristiläisyys, spiritismi, taide, teosofia, tiede, uskonnolliset liikkeet, uskontohistoria, uskontotiede, uususkonnollisuus, vapaamuurarit
Avainsanat: New Age -liike, antroposofia, esoteerisuus, okkultismi, ruusuristiläisyys, spiritualismi, teosofia, vapaamuurarit
E-kirja, 2020
EPUB
29,90 €

Ikiaikaisen tiedon välittyminen valkoisilta mestareilta, kommunikointi vainajien kanssa, vapaamuurarien rituaalit, Kalevalan salatut merkitykset, astraaliruumiit ja ihmiskunnan evoluutio kohti henkisempää Vesimiehen aikaa. Mistä tässä kaikessa on kyse?

Moderni esoteerisuus ja okkultismi Suomessa on ensimmäinen kattava tietokirja näistä aiheista. Se esittelee 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alkupuolen esoteeriset ja okkulttiset liikkeet ja virtaukset asiallisesti ja kiihkottomasti.

Kirja perustuu tuoreeseen tieteelliseen tutkimukseen ja siinä käsitellään niin spiritualismia, vapaamuurariutta, teosofiaa, antroposofiaa kuin ruusuristiläisyyttä. Lisäksi teoksessa tarkastellaan esoteerisuuden ja okkultismin kytköstä kuvataiteeseen, kirjallisuuteen ja populaarikulttuuriin. Esoteerisuus ei suinkaan asetu omituisten marginaalien kulttuurisille laitamille, vaan kietoutuu monisyisesti muun muassa tieteen, taiteen ja politiikan alueisiin.

Vertaisarvioitu teos sopii käytettäväksi esoteerisuutta käsittelevissä opintojaksoissa niin korkeakouluissa, kansanopistoissa kuin ammattikorkeakouluissa erityisesti kulttuurien ja taiteiden tutkimuksen, historian ja uskontotieteen aloilla. Yleistajuisuutensa vuoksi teos sopii myös kenen tahansa suomalaisen esoteerisuudesta ja okkultismista kiinnostuneen luettavaksi.

Teoksen kirjoittajat ovat suomalaisia esoteerisuuden tutkimuksen asiantuntijoita. Tiina Mahlamäki (FT, dosentti) on uskontotieteen yliopistonlehtori ja Nina Kokkinen (FT) palkitun Totuudenetsijät-teoksen kirjoittaja.


Katso myös näitä tuotteita