Moderni esoteerisuus ja okkultismi Suomessa

Mahlamäki, Tiina; Kokkinen, Nina
Nimeke: Moderni esoteerisuus ja okkultismi Suomessa
Tekijät: Mahlamäki, Tiina (Toimittaja)
Kokkinen, Nina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517687829
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 30.4.2020. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 30.4.2020
Hinta: 38,90 € (35,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 350
Tuoteryhmät: Kirjat
Historia
Psykologia
Uskonto
Yleinen tietokirjallisuus
Kevään 2020 kirjat
Kirjastoluokka: 15.9 Okkultismi. Spiritismi. Henkimaailma
Tietoteoksessa esitellään Suomeen 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alkupuoliskolla tulleet esoteeriset liikkeet ja virtaukset asiallisesti ja kiihkottomasti, tuoreeseen tieteelliseen tutkimukseen perustuen. Teoksesta selviää, ettei esoteerisuus suinkaan asetu omituisten marginaalien kulttuurisille laitamille, vaan kietoutuu monisyisesti muun muassa tieteen, taiteen ja politiikan alueisiin.

Teos on ensimmäinen kattava perusteos modernista länsimaisesta esoteerisuudesta ja okkultismista Suomessa. Se esittelee keskeiset liikkeet ja virtaukset, kuten spiritualismin, vapaamuurariuden, teosofian ja antroposofian, mutta tarkastelee okkultismia ja esoteerisuutta osana erilaisia historiallisia ja yhteiskunnallisia, kansallisia ja kansainvälisiä konteksteja. Vaikka pääpaino on 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alkupuolella, tarkastellaan myös esoterian ja populaarikulttuurin kytköksiä sekä new agen ja uushenkisyyden yhteyttä esoteerisuuteen ja okkultismiin. Lisäksi teoksessa otetaan kantaa aiheeseen liittyvään käsiteviidakkoon.

Teos on tarkoitettu yliopistolliseksi kurssikirjaksi esimerkiksi uskontotieteen, kulttuurihistorian, Suomen historian sekä kulttuurien ja taiteiden tutkimuksen oppiaineissa. Teos sopii käytettäväksi myös työväen- ja kansanopistoissa sekä ammattikorkeakouluissa. Yleistajuisuutensa vuoksi teos sopii myös kenen tahansa suomalaisen okkultismista ja esoteerisuudesta kiinnostuneen luettavaksi.


Katso myös näitä tuotteita