Mediayhteiskunta — Viestintä ja valta huomiotaloudessa

Seppänen, Janne; Väliverronen, Esa
Nimeke: Mediayhteiskunta — Viestintä ja valta huomiotaloudessa
Tekijät: Seppänen, Janne (Kirjoittaja)
Väliverronen, Esa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523971882
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.10.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 15.10.2024
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: Media & journalismi
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
Avainsanat: yhteiskunta, media, mediayhteiskunta
Mikä on median rooli ihmisten elämässä? Miten digitalisoituminen, alustatalous ja datakapitalismi muuttavat arkeamme? Mitä on huomiotalous, ja miten influensserit käyttävät taloudellista ja poliittista valtaa? Mikä on synteettinen media?

Edellisten vuosikymmenten teknoutopiat sosiaalisen median demokratisoivasta voimasta ovat vaihtuneet pessimismiin. ”Mediayhteiskunta” avaa alustayhtiöiden ja algoritmien valtaa sekä median muutoksia kriittisesti. Se tutkii uusia digitaalisen valvonnan muotoja ja tunteiden roolia vallankäytössä.

Kirja on odotettu perusteos mediamaiseman ja viestinnän muutoksista. Historiallisen perspektiivin kautta analysoidaan mediaan liitettyjä toiveita ja pelkoja. Se tutkii ajallisten rytmien kiihtymistä, fyysisten ja digitaalisten tilojen muutoksia sekä julkisuuden uusia verkostoja. Kirjassa tarkastellaan viestintää vuorovaikutuksena, esityksinä, taloutena ja osana vallankäyttöä. ”Mediayhteiskunta” avaa representaatioiden, diskurssien, metaforien ja tarinoiden roolia todellisuuden kuvaamisessa.

Kirja pohtii huomiotalouden logiikkaa ja mainonnan muuttumista osin näkymättömäksi, mutta kaikkialle levittäytyväksi promootiokulttuuriksi.

Vuonna 2012 ilmestynyt ”Mediayhteiskunta”-teoksen ensimmäinen laitos piirsi ajankohtaisen kuvan yhteiskunnasta, joka on monin tavoin riippuvainen mediasta. Sen jälkeen mediamaisema on kuitenkin radikaalisti muuttunut. Täysin uudistettu versio kirjasta ilmestyy nyt alaotsikolla ”Viestintä ja valta huomiotaloudessa”. Se luo sosiologisen katseen median ja viestinnän rooliin yhteiskunnassa.

Janne Seppänen on professori ja visuaalisen ajattelun valmentaja. Esa Väliverronen on viestinnän professori Helsingin yliopistossa.


Katso myös näitä tuotteita