Media lapsiperheessä

Lahikainen, Anja Riitta; Mälkiä, Tiina; Repo, Katja
Nimeke: Media lapsiperheessä
Tekijät: Lahikainen, Anja Riitta (Toimittaja)
Mälkiä, Tiina (Toimittaja)
Repo, Katja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517684484
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 322
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kasvatus
Media & journalismi
Sosiaalipsykologia
Kirjastoluokka: K07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: mediakulttuuri, lapsiperheet, ajankäyttö, perhe-elämä, vanhempi-lapsisuhde, vuorovaikutus, läsnäolo, sosialisaatio, ruokailu, mediaympäristö, televisio-ohjelmat, pelko, hallinta, joukkoviestimet, uusmedia, vaikutukset, hyvinvointi, lapset (ikäryhmät), nuoret
E-kirja, 2021
EPUB
37,00 €

Lapsiperheiden arki on yhä keskeisemmällä tavalla median läpäisemää. Kirja "Media lapsiperheessä" tarkastelee monitieteisellä otteella median ja perhe-elämän leikkauspintoja niin sosialisaation, arkivuorovaikutuksen kuin ajankäytönkin näkökulmista. Perhevuorovaikutuksen monipuolisen tarkastelun mahdollistaa ainutlaatuinen aineisto, 26 lapsiperheessä kuvattu videomateriaali ja perheenjäsenten haastattelut.

Kirjan kirjoittavat kuvaavat lasten ja nuorten mediasuhdetta ajallisesta näkökulmasta ja analysoivat median asemaa osana perheiden arkisia rutiineja. Miten lasten ja nuorten media-aika on muuttunut 1970-luvulta 2010-luvulle tultaessa? Millainen asema medialla on perheen ruokailussa? Millaista on perheen vuorovaikutus mediankäyttötilanteissa? Kirja on ajankohtaista luettavaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita median asemasta lapsiperheissä. Kirja tuottaa tärkeää tietoa sosiaalitieteiden opiskelijoille, mediakasvatuksen ammattilaisille sekä perheiden ja lasten kanssa työskenteleville. Kirjan analyysit tarjoavat raikkaita näkökulmia myös lapsuuden, perheen ja mediakulttuurin tutkimuksen piirissä työskenteleville.


Katso myös näitä tuotteita