Maaseudun tulevaisuus

Orasmaa, Tuuli
Nimeke: Maaseudun tulevaisuus
Tekijät: Orasmaa, Tuuli (Kirjoittaja)
Huttunen, Maiju-Riina (Lukija)
Tuotetunnus: 9789517687652
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 12.7.2024
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 50.1 Ympäristönsuojelu. Luonnonsuojelu
E-kirja, 2023
EPUB
22,90 €

Pehmeäkantinen kirja, 2023

29,00 €

Maatalous aiheuttaa huomattavan osan Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Ruoantuotanto on kuitenkin välttämätöntä. Miten tämä ristiriita ratkaistaan kestävästi ja reilusti?

Maaseudun tulevaisuus vie matkalle läpi suomalaisen maaseudun turvepelloilta navettoihin ja metsälaitumille, Ivalosta Kirkkonummelle. Tuuli Orasmaa kohtaa maatalousyrittäjiä, joista monet katsovat joutuneensa ilmastokeskustelussa syytetyn penkille: maanviljelijöitä kohdellaan kuin ilmastorikollisia. Jatkuvat muutosvaatimukset tuntuvat mahdottomilta.

Helsinkiläinen Orasmaa haastatteli tätä kirjaa varten maatalousyrittäjiä ympäri Suomen ja sukelsi heidän maailmaansa. Mitä viljelijät ajattelevat ilmastonmuutoksesta? Miten maatalouden haasteet voisi ratkaista oikeudenmukaisesti?

Maaseudun tulevaisuus nostaa esille ruoantuotannon moninaiset pulmat ilmastonmuutoksen edessä, kuten maatalouspolitiikan ristiriitaisuudet ja ruokamarkkinoiden ongelmat. Orasmaa kuvaa tarkkanäköisesti maaseudun ja kaupungin välistä juopaa, joka on uhka maataloudelle, maaseudulle, ympäristölle ja samalla koko suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuudelle.

Tuuli Orasmaa työskentelee maatalouden ympäristöpolitiikan asiantuntijana. Orasmaa on kaupunkilainen, jonka vanhemmat ovat 11. polven maanviljelijöitä.


Katso myös näitä tuotteita