Maailmankirjallisuuden filologia

Auerbach, Erich
Nimeke: Maailmankirjallisuuden filologia
Tekijät: Auerbach, Erich (Kirjoittaja)
Lönnroth, Harry (Kääntäjä)
Vanharanta, Taina (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517686242
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,90 € (34,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 256
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Filosofia
Klassikot
Kulttuurintutkimus
Kirjastoluokka: 87 KIELITIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjallisuudentutkimus, kirjallisuudenhistoria, filologia, esseistiikka, retoriikka, estetiikka, taidefilosofia, filosofit, kirjailijat, historiankäsitys, humanistiset tieteet
Avainsanat: kirjallisuudentutkimus, maailmankirjallisuus, humanismi, filologia
• Lukemisen taidon ja hitaan lähilukemisen puolustus
• Suuren eurooppalaisen humanistin ja kirjallisuudentukijan keskeiset esseet maailmankirjallisuudesta
• Filologia on yleinen kulttuuritiede, joka tarjoaa syvällisen ja laaja-alaisen vaihtoehdon sirpalemaiselle erityistutkimukselle
• Vastapainon Klassikko-sarjaa

"Vain historian avulla ihmiset esiintyvät kokonaisuutena."

Eric Auerbachia (1892-1957) on kuvattu yhdeksi 1900-luvun suurista kirjallisuudentutkijoista ja eurooppalaisista humanisteista. Auerbachin maailmanmaine perustuu ennen kaikkea vuonna 1946 ilmestyneeseen kirjallisuustieteen klassikkoon Mimesis: Todellisuudenkuvaus länsimaisessa kirjallisuudessa. Tämä suomennoskokoelma sisältää kaksitoista Auerbachin maailmankirjallisuuden filologiaa käsittelevää esseetä. Maailmankirjallisuus on yleisesti arvostettua kirjallisuutta, joka vaikuttaa kielellisten ja kansallisten rajojen yli.

Filologia tarkoittaa Auerbachille kielen ja kirjallisuuden syvää tuntemusta, eräänlaista kielen, kirjallisuuden, historian ja filosofian synteesiä. Tämän syvällisen, filologisen ulottuvuuden ymmärtäminen on keskeistä myös 2000-luvulla, kun pohditaan humanististen tieteiden suhdetta toisiinsa ja niiden monesti yhteen nivoutuvia historiallisia kehityskulkuja. Filologia - lukemisen tiede - yhdistää humanistisia tieteitä aikana, jolloin monitieteisyys on akateemisen keskustelun keskiössä.

Auerbachille filologia olikin eräänlainen yleinen kulttuuritiede, joka tarjosi vaihtoehdon erikoistuneelle ja ammatillistuneelle, erikoistieteisiin jakautuneelle tutkimukselle. Auerbachin tutkimusmenetelmä korostaa yksittäistä ja konkreettista tekstiä, filologiaa ja tyylianalyysia. Se on lukemisen taitoa, erityisesti hitaan lähiluennan taitoa.


Katso myös näitä tuotteita