Maahanmuutto, palvelut ja hyvinvointi — Kohtaamisissa kehittyviä käytäntöjä

Hiitola, Johanna; Anis, Merja; Turtiainen, Kati
Nimeke: Maahanmuutto, palvelut ja hyvinvointi — Kohtaamisissa kehittyviä käytäntöjä
Tekijät: Hiitola, Johanna (Toimittaja)
Anis, Merja (Toimittaja)
Turtiainen, Kati (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517686280
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 42,90 € (39,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 243
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 32.21 Siirtolaiset. Pakolaiset
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: maahanmuuttajat, pakolaiset, palvelut, sosiaalityö, sosiaalipalvelut, maahanmuuttajatyö, asiakastyö, asiakkuus, vuorovaikutus, palvelujärjestelmät, viranomaiset, asiakkaat, kohtaaminen, toiseus, kotoutuminen (maahanmuuttajat), kotouttaminen (maahanmuuttajat), hyvinvointi, toimijuus, osallisuus
Avainsanat: maahanmuuttajat, sosiaalityö, maahanmuuttajatyö, pakolaiset
E-kirja, 2020
EPUB
33,90 €

• Selkeä yleisteos maahanmuuttajien kunnioittavaan kohtaamiseen viranomais- ja auttamistyössä.
• Teos parantaa maahanmuuttajataustaisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan täysivaltaisina jäseninä tuomalla julki tutkimustietoa toimivan ylikulttuurisen vuorovaikutuksen ehdoista.
• Kirja auttaa huomioimaan kieli-, kulttuuri- ja yhteiskunnallisten erojen sekä ennakkokäsitysten vaikutuksen vuorovaikutuksessa.
• Teos antaa myös uutta tietoa siitä, millaisia palveluja maahanmuuttajat kokevat tarvitsevansa.
• Teos soveltuu oppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin kasvatus-, terveys- ja yhteiskuntatieteiden kursseille.
• Kirjoittajat ovat ovat muuttoliikkeen, sosiaalityön ja viestinnän tutkijoita, opettajia ja asiantuntijoita eri tieteenaloilta

Miten maahanmuuttotaustaiset ihmiset kohdataan viranomaistyössä ja muussa auttamistyössä? Millä tavoin kieli- ja kulttuurierot ja erilaiset yksilölliset, yhteisölliset ja yhteiskunnalliset taustat ilmenevät kohtaamisissa ja luovat kehyksiä vuorovaikutukseen?

Maahanmuuttajienkin käyttämä palvelujärjestelmä koostuu lukuisista erilaisista toimijoista, kuten viranomaisista ja kolmannen sektorin työntekijöistä. Kohtaamiset ovat tärkeä osa maahanmuuttajien kotoutumista ja kotouttamista, sillä onnistuneet kohtaamiset edistävät heidän kokemustaan osallisuudesta ja toimijuudesta suomalaisessa yhteiskunnassa. Kohtaamisiin kuitenkin muotoutuu myös ulossulkevia käytäntöjä. Maahanmuuttotaustaisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan täysivaltaisina jäseninä voidaan parantaa kun tutkimustiedon avulla kuvaillaan vuorovaikutuksen ehtoja.

Maahanmuutto, palvelut ja hyvinvointi tarkastelee sekä palvelujärjestelmän käytäntöjen vaikutusta että konkreettisia, ihmisten välisiä kohtaamisia. Merkittäviä teemoja ovat maahanmuuttajien hyvinvointia edistävät arjen suhteet ja maahanmuuttajien toiveet palveluista. Miten nähdä kieli-, kulttuuri-, ja yhteiskunnallisten erojen sekä työntekijöiden ennakkokäsitysten vaikutus vuorovaikutuksessa? Kotoutumista voidaan edistää, kun ihmiset kohtaavat toisia arvostavassa hengessä.

Kirja on tarkoitettu etenkin maahanmuuttotaustaisten ihmisten kanssa työskenteleville ammattilaisille. Selkeä yleisteos soveltuu myös oppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin sosiaalityön, yhteiskunta-, kasvatus- ja terveystieteiden kursseille sekä tutkijoille, toimittajille ja muille yhteiskunnasta kiinnostuneille.


Katso myös näitä tuotteita