Lumen ja jään maa

Leppäranta, Matti
Nimeke: Lumen ja jään maa
Tekijät: Leppäranta, Matti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517689212
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 30.9.2021 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 30.9.2021
Hinta: 34,90 € (31,73 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Syksyn 2021 kirjat
Ympäristö
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 55.5 Meteorologia. Klimatologia
Suomalaiset ovat sopeutuneet elämään lumen ja jään kanssa, mistä kertovat ikivanha talvisanasto ja teknologia suksista, reestä ja tuurasta alkaen. Suomi on harvoja maita, jotka joka talvi kauttaaltaan peittyvät lumeen ja jäähän. Kokemusperäistä tietoa on kertynyt laajasti, ja arkielämä sekä teknologia ovat sopeutuneet lumiseen ja jäiseen talveen. Kaupungistuminen ja moderni teknologia ovat tuoneet etäisyyttä talveen, ja perinteiset talvitaidot ovat rapautuneet.

"Lumen ja jään maa" kertoo lumesta ja jäästä pintaa syvemmältä. Se tarkastelee, mitä talvinen luonto on, miten se toimii ja miksi, esimerkiksi miten lumi suojaa luontoa, miten järvien jää kestää kulkijaa ja mitä on merellinen ajojää. Lunta ja jäätä käsitellään eri muodoissaan: lumipeite, routa, jäätiköt, sisävesien jääpeite sekä Itämeren jää. Teos tarkastelee myös talven ekologiaa sekä lumen ja jään merkitystä ympäristön- ja ilmaston muutoksissa.

"Lumen ja jään maa" kertoo lumesta ja jäästä luonnossa ja ihmiselon vuosikierrossa Suomessa. Samalla se esittelee lumen ja jään osana suomalaista arkielämää, kulttuuria ja identiteettiä.


Katso myös näitä tuotteita