Lapsiperheiden köyhyys & huono-osaisuus

Kallio, Johanna; Hakovirta, Mia
Nimeke: Lapsiperheiden köyhyys & huono-osaisuus
Tekijät: Kallio, Johanna (Toimittaja)
Hakovirta, Mia (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517688161
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,90 € (34,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 330
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Politiikka
Sosiaalipolitiikka
Sosiaalityö
Kirjastoluokka: 37.4 Perhepolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: huono-osaisuus, köyhyys, lapsiperheet, sosiaalinen periytyvyys, eriarvoisuus, ylisukupolvisuus, sosioekonomiset tekijät, elinolot, vaikutukset, koettu hyvinvointi, tulevaisuudenodotukset, koulusaavutukset, sijaishuolto, lapset (ikäryhmät), aikuisuus, toimeentulo
Avainsanat: huono-osaisuus, köyhyys, lapsiperheet, perhepolitiikka, sosiaalityö, tasa-arvo
E-kirja, 2020
EPUB
29,90 €

Köyhissä kotitalouksissa asuvien lasten määrä on kasvanut Suomessa viime vuosina. Samalla osa lapsiperheistä kokee kasautuvaa huono-osaisuutta, mikä uhkaa mahdollisuuksien tasa-arvon toteutumista. Vanhempien huono-osaisuuden ja köyhyyden vaikutuksia lasten hyvinvointiin on tutkittu vähän, eikä lasten näkökulma ole päässyt tutkimuksessa usein esiin.

Lapsiperheiden köyhyys ja huono-osaisuus antaa monipuolisen kuvan lapsiperheiden huono-osaisuudesta ja köyhyydestä Suomessa. Teoksessa esitellään erilaisten aineistojen pohjalta lapsuudessa koetun huono-osaisuuden ja köyhyyden seurauksia sekä lapsuudessa että myöhemmin aikuisuuden kynnyksellä. Johtopäätöksissä pohditaan, miten lapsiperheiden huono-osaisuutta ja köyhyyttä voitaisiin vähentää ja miten ilmiön ylisukupolvisia polkuja voitaisiin ehkäistä.

Teos on suunnattu poliittisille päättäjille, sosiaali-, terveys- ja kasvatustieteiden opiskelijoille sekä näiden alojen opettajille ja ammattilaisille.

Kirjan ovat toimittaneet sosiaalityön professori Johanna Kallio ja dosentti Mia Hakovirta Turun yliopistosta. Kirjan kirjoittajat ovat tutkineet eri näkökulmista lasten ja lapsiperheiden köyhyyttä ja huono-osaisuutta.


Katso myös näitä tuotteita