Lapset, nuoret ja muuttuva hallinta

Satka, Mirja; Alanen, Leena; Harrikari, Timo; Pekkarinen, Elina
Nimeke: Lapset, nuoret ja muuttuva hallinta
Tekijät: Satka, Mirja (Toimittaja)
Alanen, Leena (Toimittaja)
Harrikari, Timo (Toimittaja)
Pekkarinen, Elina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517683296
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 407
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kasvatus
Sosiaalipolitiikka
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K32.4 Ikäryhmien asema yhteiskunnassa
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lapsuus, nuoruus, hallinta, kontrolli, lapsipolitiikka, nuorisopolitiikka, perhepolitiikka, muutos, hyvinvointivaltio, lapsiperheet, hyvinvointi, kasvatus, kasvatustavoitteet, rajat, säännöt, lapset (ikäryhmät), nuoret, varhainen puuttuminen, pedofilia, julkinen keskustelu
"Lapset, nuoret ja muuttuva hallinta" kuvaa, mitä suomalaisessa lapsuuteen ja nuoruuteen kohdistuvassa yhteiskunnallisessa sääntelyssä on viime vuosina tapahtunut. Tarkastelu pohjautuu suomalaisen hyvinvointivaltion lävistäneeseen yhteiskunnalliseen murrokseen 1990-luvun lamasta lähtien.

Teos esittelee esimerkkejä uudentyyppisistä lapsia ja nuoria ohjaavista toiminnoista ja käytännöistä. Keskeisenä tarkastelun kohteena ovat lasten ja nuorten hallinnan keinot. Teos ilmentää lapsuuden ja nuoruuden hallinnan viime vuosikymmenten aikaista muutosta värikkään ja monipuolisen empirian kautta. Ruohonjuuritason tarkastelua täydentävät politiikkatason muutosten tarkastelut.

Kirja perustuu useiden tieteenalojen risteyksissä saatuihin tuoreisiin tutkimustuloksiin ja tarjoaa runsaasti esimerkkejä niistä uusista tavoista, joilla lasten ja nuorten hallinta tapahtuu - ja miten he itse ovat mukana sitä tuottamassa. Teoksen kirjoittajat työskentelevät niin akateemisissa kuin käytäntöä lähellä olevissa instituutioissa.

"Lapset, nuoret ja muuttuva hallinta" soveltuu kaikille niille, jotka tarvitsevat ajallista ja analyyttista perspektiiviä nykylapsuuden ilmiöihin. Teos on kirjoitettu oppikirjaksi ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoille, lapsuuden ja nuoruuden tutkijoille, alan asiantuntijoille ja käytännön työntekijöille sekä lasten vanhemmille.


Katso myös näitä tuotteita