Kurssi kohti diskurssia

Pietikäinen, Sari; Mäntynen, Anne
Nimeke: Kurssi kohti diskurssia
Tekijät: Pietikäinen, Sari (Kirjoittaja)
Mäntynen, Anne (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517685054
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 7.5.2015
Hinta: 23,95 € (21,77 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 176
Tuoteryhmät: Tutkimusmenetelmät
E-kirjat
Kirjastoluokka: K30.01
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: diskurssi, diskurssianalyysi, diskurssintutkimus, genret, narratiivisuus, intertekstuaalisuus, kielellinen vuorovaikutus, kielenkäyttö, kieli ja kielet, konteksti, kvalitatiivinen tutkimus, merkitykset (semantiikka), sosiaalinen vuorovaikutus, tutkimus
Avainsanat: kieli, narratiivisuus, genret, diskurssi, sosiaalinen vuorovaikutus, kvalitatiivinen tutkimus, kielenkäyttö, tutkimus, merkitykset, diskurssianalyysi, kielellinen vuorovaikutus, intertekstuaalisuus, konteksti
Kiehtova johdatus diskurssintutkimukseen, sen keskeisiin käsitteisiin ja uusimpiin avauksiin.

Diskurssintutkimus perustuu ajatukseen, että kieli ja ihmisyhteisön toiminta ovat kietoutuneet yhteen. Se tutkii, mitä asioita ja miten kielellä tehdään. Miten diskurssintutkimuksessa analysoidaan kieltä? Mitä diskurssin käsite tarkoittaa? Entä konteksti tai genre? Diskursseja analysoimalla tutkitaan yhteiskuntaa ja yhteiskunnallisia ilmiöitä.

Teos antaa perustiedot diskurssintutkimuksesta ja sen soveltamisesta, tavoitteenaan myös jakaa diskurssintutkijoiden hiljaista tietoa. Diskurssintutkimuksena ajattelutapaa havainnollistetaan runsailla arkiympäristöstä löytyvillä esimerkeillä. Kirjassa analysoidaan kielenkäytön ja sosiaalisen toiminnan suhdetta mm. mediassa ja mainoksissa, kuvissa ja kertomuksissa, kotona ja töissä.

Kirja on soveltuu oppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin erityisesti kielen-, viestinnän- ja kulttuurintutkimuksen sekä yhteiskunta- ja kasvatustieteiden opintoihin.


Katso myös näitä tuotteita