Kun rakastuin saksalaiseen jalkapalloon

Pantsar, Markus
Nimeke: Kun rakastuin saksalaiseen jalkapalloon
Tekijät: Pantsar, Markus (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523971745
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 21.3.2024
Hinta: 29,00 € 21,61 € (19,65 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 343
Tuoteryhmät: Kevään 2024 kirjat
Kulttuurintutkimus
Yhteiskunta
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 79.31 Jalkapallo
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: jalkapallo, huippu-urheilu, kulttuuri, urheiluliigat, jalkapalloseurat, joukkueet (urheilu), kannattajat, kaupungit, historia
E-kirja, 2024
EPUB
17,81 €

Muutin Saksaan ja rakastuin saksalaiseen jalkapalloon. Matkustin ympäri maata pelejä katsomaan ja puhuin ihmisille. Kaikki selvittivät mielellään paikallisen jalkapallon olemusta. Kun aloin ymmärtää maan jalkapalloa paremmin, huomasin myös ymmärtäväni muutenkin Saksaa ja saksalaisia.

Jalkapallo on Saksassa elämys joka kerta. Laji on maan ylivoimaisesti suurin, viikosta toiseen se tarjoaa Euroopan parasta kannattajakulttuuria. Bundesliigassa on maailman suurin katsojakeskiarvo ja alasarjoissakin stadionit täyttyvät, riippumatta siitä, miten joukkue menestyy. Saksassa jalkapallo on sarjataulukkoja tärkeämpää, keskeinen osa kulttuuria.

Jalkapallo yhdistää ja toivottaa tervetulleeksi. Aachenissa menen kotistadionin Tivolin päätykatsomoon seisomaan ja parin tunnin jälkeen tunnen itseni aina hieman enemmän aachenilaiseksi - siis myös hieman enemmän saksalaiseksi.

Filosofi Markus Pantsar johdattaa kirjassa saksalaiseen kulttuuriin jalkapallojoukkueiden ja -kulttuurien kautta.


Katso myös näitä tuotteita