Kun Aurinko seisahtui — Raamatun ilmiöt tieteen valossa

Hotakainen, Markus; Särkiö, Pekka
Nimeke: Kun Aurinko seisahtui — Raamatun ilmiöt tieteen valossa
Tekijät: Hotakainen, Markus (Kirjoittaja)
Särkiö, Pekka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523970434
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 14.8.2023
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 230
Tuoteryhmät: Uskonto
Tietokirjat
Suosituimmat tietokirjat
Kirjastoluokka: 22 RAAMATTU. RAAMATUNTUTKIMUS
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: raamatunkertomukset, luonnonilmiöt, luonnononnettomuudet, ilmiöt, tapahtumat, Raamatun henkilöt, raamatuntulkinta, tulkinta, luonnontieteet, tieteellinen maailmankuva
E-kirja, 2023
EPUB
22,90 €

Yli 3000 vuotta sitten Aurinko ”pysyi aloillaan” taivaalla, kunnes israelilaiset olivat voittaneet Gibeonissa käydyn taistelun amorilaisia vastaan. Fysikaalisesti on mahdotonta, että Maan pyörimisliike pysähtyisi ja Aurinko olisi liikkumatta taivaankannella. Mitä tuolloin oikein tapahtui? Entä mikä tuhosi Sodoman ja Gomorran? Tai aiheutti vedenpaisumuksen? Ja mikä oli joulun tähti?

Raamatussa on kuvattu erilaisia tapahtumia, joille on joissakin tapauksissa löydettävissä - tietyin oletuksin - tieteellinen selitys. Kirjassa käydään läpi valikoituja ilmiöitä ja pohditaan niiden syntyä luonnontieteen käsitysten pohjalta. Tarkastelun lähtökohtana on, että vanhat tekstit kuvaavat todellisia ilmiöitä, mutta tavalla, joka oli aikalaisille ymmärrettävä. Raamatun tekstit eivät ole pyrkineet välittämään luonnontieteellistä kuvaa, vaan niillä on ollut uskonnollinen sanoma, jota Särkiö tarkastelee teologian näkökulmasta. Silti on kiinnostavaa pohtia, onko ilmiöille löydettävissä tieteeseen perustuva tausta, mikä puolestaan on Hotakaisen osaamisaluetta.

Markus Hotakainen on tiedetoimittaja ja tietokirjailija, ja Pekka Särkiö on Vanhan testamentin eksegetiikan dosentti ja kenttäpiispa evp. Poikkitieteellisen yhteistyön taustalla on paitsi tekijöiden vankka asiantuntemus omilla aloillaan, myös pitkä ystävyys, joka sai alkunsa lukioaikaisesta luokkatoveruudesta.


Katso myös näitä tuotteita