Kulttuurintutkimus tietämisen tapana

Kinnunen, Taina; Venäläinen, Juhana
Nimeke: Kulttuurintutkimus tietämisen tapana
Tekijät: Kinnunen, Taina (Toimittaja)
Venäläinen, Juhana (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517689991
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 25.10.2022
Hinta: 45,00 € (40,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 481
Tuoteryhmät: Vuoden 2022 kirjat
Kulttuurintutkimus
Sosiologia
Sukupuolentutkimus
Tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 30.12 Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kulttuurintutkimus, tieto, tietämys, asiantuntijuus, tiedontuotanto, tutkimusmenetelmät, tutkimusaineisto, kvalitatiivinen tutkimus, kulttuurisosiologia, poikkitieteisyys, kriittisyys
E-kirja, 2022
EPUB
45,00 €

Miten kulttuurintutkijat tuottavat tutkimusaineistoja ja tietoa ympäröivästä maailmasta 2020-luvulla? Millaista on kriittinen kulttuurintutkimus tieteen välineellistymisen ja tiedekritiikin aikakaudella?

Kulttuurintutkimus tietämisen tapana kokoaa kulttuurintutkimuksen menetelmällistä keskustelua muuttuneessa yhteiskunnallisessa ja akateemisessa ympäristössä. Kirjan tapaustutkimukset ulottuvat lean-asiantuntijuudesta perinteenkerääjien tunteisiin, abiturienttien melukokemuksista pakkomuuttajien perheenyhdistämisongelmiin sekä populaarikulttuurin tyttöenergiasta erilaisiin aistietnografisiin tutkimusasetelmiin.

Monialainen kirjoittajakunta ilmentää kulttuurintutkimuksen poikkitieteellisyyttä. Yhdistävänä tekijänä on herkkyys tiedon paikantuneisuudelle: miten tieto kietoutuu tutkimusmenetelmiin ja miten se on moninaisten rakenteiden ja välitysten kautta neuvoteltua, rajattua ja kiisteltyä.

Teos soveltuu laadullisten tutkimusmenetelmien oppikirjaksi mm. kulttuuri-, sosiaali- ja yhteiskuntatieteiden opiskelijoille. Se tarjoaa ajankohtaista tarttumapintaa menetelmällisiin keskusteluihin myös tutkijoille.


Katso myös näitä tuotteita