Korruptio — Yhteiskunnan vihollinen numero yksi

Fisman, Ray; Golden, Miriam A.
Nimeke: Korruptio — Yhteiskunnan vihollinen numero yksi
Tekijät: Fisman, Ray (Kirjoittaja)
Golden, Miriam A. (Kirjoittaja)
Laurila, Hannu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517686853
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € 8,00 € (7,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: Talous
Yhteiskunta
Heinäkuinen varaston tyhjennys
Kirjastoluokka: 30.112 Organisaatiososiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: korruptio, lahjonta, julkinen hallinto, hallinto, elinkeinoelämä, yritystoiminta, vaikuttaminen, poliittinen päätöksenteko, äänestyskäyttäytyminen, valta, väärinkäyttö, yhteiskunnalliset vaikutukset, poliittiset järjestelmät
Korruptio on vuosituhantinen ihmiskunnan riivaaja, joka perustuu ansiottoman arvonnousun pumppaamiseen ja rahan häikäilemättömän ryöväämiseen. Harvalukuista politiikan ja talouden eliittiä hyödyttävä korruptio vääristää taloutta, mädättää hallintoa, rapauttaa demokratiaa ja ylläpitää äärimmäistä köyhyyttä. Sen aiheuttamat yhteiskunnalliset kustannukset lasketaan tuhansissa miljardeissa.

Kirjan näkökulma on yleismaailmallinen ja esimerkeiltään pahimpiin korruptiopesäkkeisiin painottuva, mutta se tarjoaa runsaasti ajattelemisen aihetta myös hyväuskoiselle sivustakatsojalle. Suomalainen lukija ei välttämättä ole tullut käsittäneeksi ongelman kaikkinaista viheliäisyyttä, vaikka onkin tavan takaa saanut kuulla uutisia maan taloudellisen ja poliittisen eliitin korruptioepäilyistä, -syytteistä ja -tuomioista. Viisaus on yhtä vanha kuin korruption historia: valta turmelee.

Ray Fisman on käyttäytymistaloustieteen professori Bostonin yliopistosta. Miriam A. Golden on politiikan tutkimuksen professori Kalifornian yliopistosta Los Angelesista.


Katso myös näitä tuotteita