Korruptio - Yhteiskunnan vihollinen numero yksi

Fisman, Ray; Golden, Miriam A.
Nimeke: Korruptio - Yhteiskunnan vihollinen numero yksi
Tekijät: Fisman, Ray (Kirjoittaja)
Golden, Miriam A. (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517686853
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.10.2018
Ilmestymispäivä: 15.10.2018
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0)

Muut tekijät: Laurila, Hannu (Kääntäjä)
Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 330
Tuoteryhmä: tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 30.112 Organisaatiososiologia
Korruptio on vuosituhantinen ihmiskunnan riivaaja, joka perustuu ansiottoman arvonnousun pumppaamiseen ja rahan häikäilemättömän ryöväämiseen. Harvalukuista politiikan ja talouden eliittiä hyödyttävä korruptio vääristää taloutta, mädättää hallintoa, rapauttaa demokratiaa ja ylläpitää äärimmäistä köyhyyttä. Sen aiheuttamat, viime kädessä tavallisen kansan maksettaviksi koituvat yhteiskunnalliset kustannukset lasketaan tuhansissa miljardeissa.

Tämän teoksen ensimmäinen opetus on, että korruption ymmärtäminen ilmiönä edellyttää aiheen tiukkaa rajaamista. Toinen tärkeä opetus on, että loppujen lopuksi korruptio jää - lähes määritelmällisesti - valtaosaltaan piiloon niin lainvalvojilta ja tutkijoilta kuin tavalliselta kansaltakin.

Kirjan näkökulma on yleismaailmallinen ja esimerkeiltään pahimpiin korruptiopesäkkeisiin painottuva, mutta se tarjoaa runsaasti ajattelemisen aihetta myös hyväuskoiselle sivustakatsojalle. Suomalainen lukija ei välttämättä ole tullut käsittäneeksi ongelman kaikkinaista viheliäisyyttä, vaikka onkin tavan takaa saanut kuulla uutisia maan taloudellisen ja poliittisen eliitin korruptioepäilyistä, -syytteistä ja -tuomioista. Viisaus on yhtä vanha kuin korruption historia: valta turmelee.

Ray Fisman on käyttäytymistaloustieteen professori Bostonin yliopistosta. Miriam A. Golden on politiikan tutkimuksen professori Kalifornian yliopistosta Los Angelesista.


Katso myös näitä tuotteita