Korkein opetus — Opettamisen lähtökohdat yliopistoissa ja korkeakouluissa : johdatus opettajalle

Himanka, Juha
Nimeke: Korkein opetus — Opettamisen lähtökohdat yliopistoissa ja korkeakouluissa : johdatus opettajalle
Tekijät: Himanka, Juha (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517686877
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 40,00 € (36,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 278
Tuoteryhmät: Filosofia
Kasvatus
Kirjastoluokka: K38.4 Yliopistot. Korkeakoulut
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: korkeakouluopetus, opetus, yliopistot, korkeakoulupedagogiikka, yliopistopedagogiikka, oppiminen, tutkimus, oppimisteoriat, opetussuunnitelmat
E-kirja, 2019
EPUB
32,00 €

Mitkä ovat opettamisen lähtökohdat yliopistossa ja korkeakoulussa? Tämä teos asettaa korkeakoulupedagogiikan historialliseen ja filosofiseen kontekstiin sekä korostaa oppimisen tutkimuksen monialaisuutta.

Nykyään korkeinta opetusta rajoitutaan usein tarkastelemaan kasvatustieteen ja psykologian näkökulmasta. Tosiasiassa oppiminen on koko yliopistoyhteisön asia. Länsimaisen korkeimman opetuksen lähtökohta on aina antiikista alkaen ollut oppimisen itsenäisyys. Sen varaan yliopiston menestys on rakentunut. Yliopistossa opettaja ei vain ohjaa opiskelijaa ajattelemaan itsenäisesti vaan myös pohtii itse omaa opetustaan.

Tämä teos kutsuu ajattelemaan korkeinta oppimista yhdessä. Kirja auttaa opettajia miettimään, mistä opetuksessa ja siinä onnistumisessa on kyse ja selvittää samalla alan keskeiset lähtökohdat, ongelmat ja käsitteet. Yliopistouudistusten keskellä teos auttaa hahmottamaan olennaisen. Teos on tarkoitettu korkeimman opetuksen peruskirjaksi ja soveltuu myös yliopistopedagogiikan kursseille.

FT Juha Himanka on filosofian yliopistonlehtori Lapin yliopistossa. Hän on toiminut yliopistopedagogiikan yliopistonlehtorina Helsingin ja Tampereen yliopistoissa.


Katso myös näitä tuotteita