Koko elämä töihin — Koulutus tietokykykapitalismissa

Brunila, Kristiina; Onnismaa, Jussi; Pasanen, Heikki
Nimeke: Koko elämä töihin — Koulutus tietokykykapitalismissa
Tekijät: Brunila, Kristiina (Toimittaja)
Onnismaa, Jussi (Toimittaja)
Pasanen, Heikki (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517685337
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 3-7 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 346
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kirjastoluokka: K38.6 Aikuiskoulutus. Vapaa sivistystyö
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: koulutus, uusliberalismi, kapitalismi, tieto, hyödyntäminen, kyvykkyys, kasvatustavoitteet, yrittäjyyskasvatus, koulut, yliopistot, korkea-asteen koulutus, akateeminen työvoima, työmarkkinat, kilpailukyky, globalisaatio, valta, pelko, identiteetti, media
E-kirja, 2015
EPUB
26,90 €

Koko elämä töihin avaa keskustelun talouden ja ihmisen tietokyvyn suhteesta. Ihmisten moninaisia kykyjä oppia, tuntea, reagoida ja keksiä hyödynnetään yhä enemmän taloudellisesti. Tiedosta on tullut uusi raaka-aine, johon panostamalla pyritään lisäämään varallisuutta ja kansakunnan kilpailukykyä. Samalla on levinnyt pelko, että tieto, koulutus ja työelämä kokonaisuudessaan joutuvat lopullisesti talouden määräysvaltaan.

Kirjoittajat erittelevät artikkeleissaan, miten tuntemisen, oppimisen ja keksimisen taloudellinen hyödyntäminen tapahtuu käytännössä ja minkälaiset intressit ovat sen taustalla. Miten inhimillisten kykyjen muuttuminen kauppatavaraksi vaikuttaa työntekijöihin ja oppijoihin sekä heidän toimintamahdollisuuksiinsa?


Katso myös näitä tuotteita