Klassiset poliittiset ajattelijat

Koikkalainen, Petri; Korvela, Paul-Erik
Nimeke: Klassiset poliittiset ajattelijat
Tekijät: Koikkalainen, Petri (Toimittaja)
Korvela, Paul-Erik (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517683739
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tuotteesta on tulossa uusintapainos 19.4.2024 ja tuote toimitetaan sen jälkeen.
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 526
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Filosofia
Historia
Politiikka
Kirjastoluokka: K32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: filosofit, politiikan teoria, klassikot, poliittinen filosofia, valtiofilosofia, yhteiskuntafilosofia, politiikantutkimus, historia
E-kirja, 2012
PDF
29,90 €

Nykyhetken politiikan ongelmana on usein arkisuus ja näennäinen vaihtoehdottomuus. Politiikan teorian klassikot palauttavat näkyviin sen moninaisuuden, joka on vallinnut ihmisten tavoissa käsittää poliittiset yhteisönsä ja yhteiskunnalliset suhteensa. Samalla klassikot muistuttavat, kuinka politiikka ja poliittinen ajattelu muiden inhimillisten toimintojen lailla ovat aikaan sidottuja ja muuttuvia. Poliittisen ajattelun historia näyttää, että kaikki ihmisen luoma voisi olla toisinkin.

"Klassiset poliittiset ajattelijat" esittelee 16 keskeistä poliittista ajattelijaa antiikista 1900-luvun alkuun. Kukin ajattelijoista kirjoitti oman aikansa erityisongelmia vasten, mutta heidän työnsä kautta avautuu näköaloja myös poliittisen ajattelun pitkäkestoisiin teemoihin, kuten kysymykseen ihmisluonnosta, uskonnon ja politiikan eroon tai kansainvälisiin suhteisiin. Niiden, jotka kaipaavat politiikkaan enemmän keskustelua arvoista ja päämääristä ja vaativat paradoksaaliselta kuulostavasti politiikan palauttamista politiikkaan, on hyvä suunnata katseensa poliittisen ajattelun historiaan.

"Klassiset poliittiset ajattelijat" on jokaisen poliittisesta filosofiasta kiinnostuneen perusteos, jonka artikkelit perustuvat uusimpaan poliittisen ajattelun historian ja filosofian tutkimukseen. Teoksen kirjoittajat ovat tunnettuja suomalaisia tutkijoita.


Katso myös näitä tuotteita