Kivun kanssa

Ojala, Tapio
Nimeke: Kivun kanssa
Tekijät: Ojala, Tapio (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517686846
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.9.2018
Ilmestymispäivä: 15.9.2018
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 200
Tuoteryhmä: tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 59.4 Hoitomenetelmät
Kärsitkö kroonisesta kivusta? Tämä kirja on sinulle. Kirjan tarkoitus on helpottaa kroonista kipua potevien elämää selvittämällä, mitä on kipukokemus. Kokemuksen ymmärtäminen antaa valmiuksia helpottaa elämää kroonisen kivun kanssa. Kirja ei kuitenkaan ole pelkkä opas- tai temppukirja, koska sellaisia temppuja ei ole, jotka toimisivat krooniseen kipuun.

Kirja poikkeaa muista kipua käsittelevistä kirjoista siten, että määritelmän mukaan kipu on kokemus, mutta tähän asti kokemusta ei ole selvitetty muissa kipukirjoissa. Muissa teoksissa kipu on selitetty tuntemuksena, jonka taustalla on fyysinen poikkeavuus. Akuuttiin kipuun tämä selitys pätee, mutta ei krooniseen kipuun.

Nykytietämyksen mukaan kroonista kipua ei voi parantaa, joten sen kanssa on tultava toimeen. Hyväksymistä ei ole muissa kirjoissa selvitetty näin perusteellisesti ja miten sen avulla kroonisen kivun kanssa tulee toimeen. Kirjan uutta on miten positiivisilla tunteilla voi helpottaa elämäänsä. Tunteet taas liittyvät kokemukseen.

Kirjoittaja Tapio Ojala on terveystieteiden tohtori ja kirja perustuu hänen Jyväskylän yliopistolle vuonna 2015 tekemäänsä väitöskirjaan.


Katso myös näitä tuotteita