Kirjastojen maa

Lahtinen, Mikko
Nimeke: Kirjastojen maa
Tekijät: Lahtinen, Mikko (Kirjoittaja)
Kukkonen-Lahtinen, Leena (Valokuvaaja, tekijä)
Tuotetunnus: 9789517683159
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 44,00 € (40,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 394
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kulttuurintutkimus
Media & journalismi
Tietokirjat
Kirjastoluokka: K02 KIRJASTOTOIMI. KIRJASTOTIEDE. INFORMATIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjastot, yleiset kirjastot, kirjastorakennukset, kirjastopalvelut, matkakertomukset
Kirjastojen maa on matkakirjan muotoon kirjoitettu kertomus "Kirjastojen miehen" ja hänen pienen seurueensa hilpeistä mutta tositarkoituksella tehdyistä matkoista suomalaisiin yleisiin kirjastoihin. Matkojen myötä Suomen kartalle piirtyy reitti, joka kulkee yli 250 kirjastosta toiseen: Eckeröstä Ilomantsiin, Hangosta Utsjoelle, yhtäkään aluetta, maakuntaa unohtamatta.

Esseististen matkakertomusten näkökulmat vaihtelevat filosofisista ja kulttuurihistoriallisista tarkasteluista teräviin analyyseihin ja luoviin pohdintoihin kirjan, kirjallisuuden ja kirjastojen merkityksestä digitaalisen median aikakaudella.

Suomi on kirjastojen maa, jossa yleiset kirjastot ovat suositumpia kuin missään muualla. Suomen kirjastojen taso on poikkeuksellisen korkea ja sen kirjastoverkko yksi maailman tiheimmistä. Kirjasto on myös lakiin kirjattu peruspalvelu, joka nauttii poikkeuksellisen suurta arvostusta kaikkien väestöryhmien keskuudessa. Myös maahanmuuttaja voi kirjastossa kokea olevansa yhteiskunnan täysivaltainen jäsen.

Kirjastojen maa on vahva puheenvuoro suomalaisten kirjastojen puolesta ja innostava esitys kirjastoista kulttuurissa ja kulttuurista kirjastoissa.

FT, YTT Mikko Lahtinen on filosofi, yhteiskuntakriitikko ja kirjastojen mies.


Katso myös näitä tuotteita