Kirjallinen elämä markkinaperustaisessa mediayhteiskunnassa

Arminen, Elina; Logrén, Anna; Sevänen, Erkki
Nimeke: Kirjallinen elämä markkinaperustaisessa mediayhteiskunnassa
Tekijät: Arminen, Elina (Toimittaja)
Logrén, Anna (Toimittaja)
Sevänen, Erkki (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517689076
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 25.11.2020
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 428
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 86 KIRJALLISUUSTIEDE
Avainsanat: kirjailijat, kirjallisuus, kirjallisuuden tutkimus, kirjalliset teokset
Pehmeäkantinen kirja, 2020

35,90 €

Kirjallisessa elämässä on käynnissä uudelleenjäsentymisen aika. Sen rakenteita liikuttavat digitalisaation, markkinaistumisen ja globalisaation kaltaiset makroprosessit, joiden vaikutuksesta kirjallinen elämä on alkanut kietoutua yhteiskunnan muihin osa-alueisiin uusilla tavoilla. Muutokset heittävät kirjallisuudentutkimukselle haasteen selvittää, kuinka vakiintuneiden rakenteiden nopea purkautuminen ja toisaalta uusien käytäntöjen syntyminen ilmenevät kirjallisessa kulttuurissa. Entä millaisia vastareaktioita kirjallisen elämän muutos on synnyttänyt?

Kirjallinen elämä markkinaperustaisessa mediayhteiskunnassa tarkastelee tapausesimerkkien avulla kirjallisen elämän muodonmuutosta 2000-luvun Suomessa. Tarkastelun kohteena ovat muun muassa sosiaalisen median vaikutus kirjailijoiden työhön ja kirjallisuuskeskusteluun, kirjastolaitoksen tehtäväkentän muutos kohti hybridikirjastoideaalia sekä uudet tekstiympäristöt, lukemiskulttuurit ja niiden kirjallisuudenopetukselle asettamat haasteet. Kirjan artikkeleissa huomio kohdistuu myös nykykirjallisuuteen ajankohtaisten yhteiskunnallisten teemojen esiin nostajana ja sen potentiaali yhteiskunnallisen keskustelun foorumina.

Teos soveltuu tutkijoiden käyttöön ja kurssikirjaksi, mutta myös muille kirjallisen elämän nykymuodoista kiinnostuneille lukijoille.


Katso myös näitä tuotteita