Kirjallinen elämä markkinaperustaisessa mediayhteiskunnassa

Arminen, Elina; Logrén, Anna; Sevänen, Erkki
Nimeke: Kirjallinen elämä markkinaperustaisessa mediayhteiskunnassa
Tekijät: Arminen, Elina (Toimittaja)
Logrén, Anna (Toimittaja)
Sevänen, Erkki (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517688420
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,90 € 8,00 € (7,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 428
Tuoteryhmät: Kulttuurintutkimus
Tietokirjat
Heinäkuinen varaston tyhjennys
Kirjastoluokka: 86 KIRJALLISUUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjallisuudentutkimus, kulttuurintutkimus, kirjallisuussosiologia, mediatutkimus, kirjallisuus, kaunokirjallisuus, yhteiskunta, media, kulttuurituotanto, instituutiot, tekijyys, muutos, blogit, sosiaalinen media, kirjailijat, kirjallisuuskritiikki, reseptio, lukeminen, kirjallisuuspiirit, yleiset kirjastot, palvelut, yliopistot, tutkimus, salapoliisikirjallisuus, teemat, kansallinen kulttuuri, globalisaatio, kirjastot, koululaitos, yhteistyö, lukuharrastus, opetus, lukutaito, lavarunous, lyriikka
Avainsanat: kirjailijat, kirjallisuus, kirjallisuuden tutkimus, kirjalliset teokset, kirjallisuuden tutkimus
E-kirja, 2020
EPUB
29,90 €

Kirjallisessa elämässä on käynnissä uudelleenjäsentymisen aika. Sen rakenteita liikuttavat digitalisaation, markkinaistumisen ja globalisaation kaltaiset makroprosessit, joiden vaikutuksesta kirjallinen elämä on alkanut kietoutua yhteiskunnan muihin osa-alueisiin uusilla tavoilla. Muutokset heittävät kirjallisuudentutkimukselle haasteen selvittää, kuinka vakiintuneiden rakenteiden nopea purkautuminen ja toisaalta uusien käytäntöjen syntyminen ilmenevät kirjallisessa kulttuurissa. Entä millaisia vastareaktioita kirjallisen elämän muutos on synnyttänyt?

Kirjallinen elämä markkinaperustaisessa mediayhteiskunnassa tarkastelee tapausesimerkkien avulla kirjallisen elämän muodonmuutosta 2000-luvun Suomessa. Tarkastelun kohteena ovat muun muassa sosiaalisen median vaikutus kirjailijoiden työhön ja kirjallisuuskeskusteluun, kirjastolaitoksen tehtäväkentän muutos kohti hybridikirjastoideaalia sekä uudet tekstiympäristöt, lukemiskulttuurit ja niiden kirjallisuudenopetukselle asettamat haasteet. Kirjan artikkeleissa huomio kohdistuu myös nykykirjallisuuteen ajankohtaisten yhteiskunnallisten teemojen esiin nostajana ja sen potentiaali yhteiskunnallisen keskustelun foorumina.

Teos soveltuu tutkijoiden käyttöön ja kurssikirjaksi, mutta myös muille kirjallisen elämän nykymuodoista kiinnostuneille lukijoille.


Katso myös näitä tuotteita