Kilpailu ja sääntely — Institutionaalinen näkökulma Suomen taloushistoriaan

Kallioinen, Mika
Nimeke: Kilpailu ja sääntely — Institutionaalinen näkökulma Suomen taloushistoriaan
Tekijät: Kallioinen, Mika (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517687690
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 39,00 € 8,00 € (7,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 231
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Historia
Talous
Heinäkuinen varaston tyhjennys
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: markkinat (taloustiede), sääntely, instituutiot, talouselämä, elinkeinot, yritystoiminta, talouspolitiikka, merkantilismi, liberalismi, markkinatalous, kartellit, kilpailunrajoitukset, kilpailu (ilmiö), liiketoiminta, taloushistoria, historia
Avainsanat: Suomi, kartellit, liberalismi, markkinat, markkinatalous, sääntely, taloushistoria
E-kirja, 2020
EPUB
30,90 €

Kirja käsittelee kilpailun ja sääntelyn suhdetta Suomen taloudessa keskiajalta 2000-luvulle. Se antaa erinomaisen yleiskuvan kilpailun roolista Suomen historiassa sekä yrityksistä rajoittaa kilpailua. Kilpailua ja sääntelyä tarkastellaan markkinatalouden muokkaajina, jotka muodostavat oivallisen tavan lähestyä Suomen taloushistoriallista kehitystä.

Kirja keskittyy kilpailua ja sääntelyä ohjanneiden instituutioiden kehitykseen. Aina ei ymmärretä, miten poikkeuksellista vapaa kilpailu on ollut ja miten halukkaita sekä yritykset että valtiovalta ovat olleet rajoittamaan sitä. Vaikka kartelleja on kutsuttu poikkeuksiksi ja ”hädän lapsiksi”, teos osoittaa, että kartelleja ja muita kilpailunrajoituk- sia on ollut hyvinä ja huonoina aikoina.
Suomessa ei aikaisemmin ole tehty tutkimusta, joka olisi tarkastellut kilpailun ja sääntelyn suhdet- ta tai taloushistoriaa systemaattisesti institutionaalisesta näkökulmasta.

Kirja on historiasta ja taloudesta kiinnostuneelle yleisölle suunnattu tietokirja. Kilpailun ja sääntelyn suhde on erittäin ajankohtainen yhteiskunnallinen teema.


Katso myös näitä tuotteita