Kiistanalainen perhe, moraalinen järkeily ja sosiaalityö

Forsberg, Hannele; Autonen-Vaaraniemi, Leena
Nimeke: Kiistanalainen perhe, moraalinen järkeily ja sosiaalityö
Tekijät: Forsberg, Hannele (Toimittaja)
Autonen-Vaaraniemi, Leena (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517683838
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 173
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kasvatus
Sosiaalityö
Kirjastoluokka: K37.2 Sosiaaliturvapolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: perheet, lapset (perheenjäsenet), perhetyö, lastensuojelu, moraali, etiikka, ammattietiikka, käytäntö, lapsen asema, vanhemmuus, biologiset vanhemmat, sijaisvanhemmat, sosiaalityö
Kirjassa herätellään keskustelua moraalin ja etiikan roolista lasten ja perheiden parissa tapahtuvan sosiaalityön arjessa. Mielenkiinto kohdistuu kiistanalaisiin perhetilanteisiin, joissa oikea, hyvä ja tavoiteltava toiminta ei ole itsestään selvää. Tällaisia tilanteita tavataan runsaasti erityisesti lastensuojelussa ja huolto- ja tapaamiskysymyksiin liittyvässä sosiaalityössä.

Moraalista ja etiikasta ollaan kirjassa kiinnostuneita arkisena arvottamisena pikemmin kuin ylevinä ja abstrakteina arvoina. Tilannesidonnaiset arvot ja toiminnassa kehkeytyvä suuntautumistieto ovat teoksessa huomion kohteena muun muassa lastensuojelun ja vankeinhoidon ammattilaisten sekä asianosaisten isien, äitien ja lasten jäsennyksissä. Teos soveltuu sosiaalityön ammattilaisten, tutkijoiden ja opiskelijoiden käyttöön.


Katso myös näitä tuotteita