Kiinan poliittinen järjestelmä

Mattlin, Mikael; Paltemaa, Lauri; Vuori, Juha A.
Nimeke: Kiinan poliittinen järjestelmä
Tekijät: Mattlin, Mikael (Kirjoittaja)
Paltemaa, Lauri (Kirjoittaja)
Vuori, Juha A. (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517689267
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 4.4.2022
Hinta: 35,90 € 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

E-kirja, 2022
EPUB
32,90 €

Kiinasta on muodostumassa globaali poliittinen mahtitekijä, jonka vaikutus näkyy myös Suomessa.

Kiina on vaurastunut ja voimistunut, mutta Kiinan autoritaarinen poliittinen järjestys ei muistuta länsimaiden toimintatapoja. Siksi on oleellista ymmärtää Kiinan poliittisen järjestelmän perusteet ja sen toimintaperiaatteet.

Kiinan poliittinen järjestelmä on ainutlaatuinen yhdistelmä keisarillista menneisyyttä, leninististä (jälki)totalitarismia ja nykyaikaisia julkisjohtamisen oppeja. Sen toiminnassa korostuvat sekä muodolliset puoluevaltion instituutiot että epämuodolliset poliittisen kulttuurin piirteet.

Kirja tarjoaa lukijalleen uusimpaan tutkimukseen perustuvan keskeisen käsitteistön Kiinan politiikan ymmärtämiseksi. Siinä käsitellään valtion ja yhteiskunnan välisiä suhteita, valtion roolia taloudessa sekä Kiinan ulkopolitiikkaa. Kirjassa esitellään myös Kiinan kansantasavallan keskeiset poliittiset instituutiot, niiden historialliset taustat ja toiminnalliset piirteet sekä tutkimuksessa käytetyt keskeiset käsitteet.

Kirjoittajat ovat Kiinan tutkimuksen asiantuntijoita: Mikael Mattlin on Turun yliopiston valtio-opin professori. Lauri Paltemaa on Turun yliopiston Itä-Aasian oman aikamme historian ja politiikan professori sekä Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskuksen johtaja. Juha A. Vuori on Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan professori.

Kirja on ehdolla vuoden 2022 tiedekirjaksi!
Raati totesi perusteluissaan kirjasta näin:
"Perusteellinen, loogisesti etenevä kokonaisuus, joka toimii hyvin paitsi oppikirjana myös tieteellisenä yleisteoksena. Kirjassa on tiivistetty erinomaisesti Kiinan historiallinen ja ideologis-poliittinen tausta, joka on luonut maan poliittisen järjestelmän ja muokannut sitä. Teos kuvailee Kiinan hallintorakenteen ja sen kehityksen yksityiskohtaisesti, mutta selkeästi. Järjestelmän nykytilan ja tulevaisuuden haasteiden jäsennelty kuvaus tuo Kiinan lähemmäs suomenkielistä lukijaa."


Katso myös näitä tuotteita