Kadotettu kansankoti — Kuinka pääoma kaappasi Ruotsin

Therborn, Göran
Nimeke: Kadotettu kansankoti — Kuinka pääoma kaappasi Ruotsin
Tekijät: Therborn, Göran (Kirjoittaja)
Sivenius, Kaisa (Kääntäjä)
Suhonen, Daniel (Esipuheen kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517687362
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 175
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Politiikka
Sosiaalipolitiikka
Talous
Yhteiskunta
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 36.1 Talouspolitiikka. Taloudelliset rakenteet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: pääoma, talouselämä, elinkeinoelämä, yhteiskuntaluokat, eriarvoisuus, demokratia, varallisuus, köyhyys, työmarkkinat, uusliberalismi, yhteiskuntakehitys
E-kirja, 2019
EPUB
14,90 €

Mitä Ruotsille on tapahtunut? Ennen Ruotsi tunnettiin tasa-arvon luvattuna maana. Nyt se on Pohjolan epätasa-arvoisin luokkayhteiskunta, jossa mitataan Länsi-Euroopan korkeimpia pahoinvointilukuja. Epätasa-arvoisuus kasvaa ja leviää. Pääoman edustajat ja yhä pienempi osa kansalaisista hallitsee koko ajan isompaa osaa yhteiskunnan resursseista.

Göran Therborn jäljittää vahingollisen yhteiskuntakehityksen alun 1980-luvun murrokseen. Hän tarkastelee nyky-yhteiskuntaa historian kautta ja tekee vertailevaa luokka-analyysia, joka lähtee hänen uraauurtavista tutkimuksistaan 1970- ja 80-luvuilta.

Kirja kuvaa digitalisoituvaa sääty-yhteiskuntaa. Therborn ehdottaa mitä tarvitaan kehityksen suunnan muuttamiseksi ja mitkä tahot sen voisivat tehdä. Kirja on itsenäinen jatko-osa Göran Therbornin kansainvälisesti menestyneelle kirjalle Eriarvoisuus tappaa (2016).

Göran Therborn on sosiologian emeritusprofessori Cambridgen yliopistossa. Suomeksi häneltä ovat ilmestyneet kirjat Maailma: aloittelijan opas (2012) sekä Eriarvoisuus tappaa (2014).Katso myös näitä tuotteita