Julkaise tai tuhoudu! — Johdatus tieteelliseen viestintään

Karvonen, Erkki; Kortelainen, Terttu; Saarti, Jarmo
Nimeke: Julkaise tai tuhoudu! — Johdatus tieteelliseen viestintään
Tekijät: Karvonen, Erkki (Kirjoittaja)
Kortelainen, Terttu (Kirjoittaja)
Saarti, Jarmo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517685108
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 10.6.2015
Hinta: 25,73 € (23,39 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 240
Tuoteryhmät: Tutkimusmenetelmät
E-kirjat
Kirjastoluokka: K16.8 Tiedepolitiikka
Avainsanat: tieteellinen kirjoittaminen, tieteellinen viestintä, julkaiseminen
Pehmeäkantinen kirja, 2022

36,00 €

Maailmassa julkaistaan vuosittain jo yli miljoona tieteellistä artikkelia. Tieteellisten julkaisujen määrä kasvaa edelleen kiivaasti - siitä pitää huolen akateeminen kilpailutalous, jossa uramenestys, virkojen saaminen ja yliopistojen rahoitus on sidoksissa julkaisujen tuottamiseen. Virkojen ja rahoituksen ohella kilpaillaan siitä, kuka ensimmäisenä ehtii tekemään keksinnön ja läpimurron. Koko tiedekenttää kuvaakin iskulause tai uhkavaatimus: ”Julkaise tai tuhoudu!”

Tämä kirja auttaa ymmärtämään, miten akateemista peliä nykyään pelataan, ja toisaalta peliin itseensäkin luodaan arvioiva katse. Teos antaa perustiedot niin tieteellisestä julkaisemisesta kuin salaamisesta. Lisäksi siinä selitetään, miten julkaisujen vaikuttavuutta mitataan, opastetaan yleistajuiseen tiedeviestintään sekä pohditaan tieteellisiä kieliä ja julkaisemisen eettisiä ongelmia.

Teos auttaa ymmärtämään akateemista maailmaa, tietoa, tiedettä ja tieteellistä viestintää. Siten se sopii yliopistojen ja erityisesti tohtorikoulujen yleisopintoihin sekä esimerkiksi tieteellisen viestinnän ja tieteentutkimuksen opintoihin. Teos palvelee yleensäkin kaikkia tieteestä ja tiedepolitiikasta kiinnostuneita.


Katso myös näitä tuotteita