Huiputuksen moraalijärjestys — Osallisuuden ja sosiaalisen kivun kertomuksia

Filander, Karin; Korhonen, Maija; Siivonen, Päivi
Nimeke: Huiputuksen moraalijärjestys — Osallisuuden ja sosiaalisen kivun kertomuksia
Tekijät: Filander, Karin (Toimittaja)
Korhonen, Maija (Toimittaja)
Siivonen, Päivi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517687706
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 429
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kasvatus
Politiikka
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lahjakkuus, retoriikka, työelämä, koulutus, arvot (käsitykset), moraali, toimijuus, osaaminen, tehokkuus, onnellisuus, hyvä elämä, vaatimukset, syrjäytyminen, uupumus, masennus, kuntoutus, työhyvinvointi
E-kirja, 2020
EPUB
28,90 €

"Huiputuksen moraalijärjestys" lähestyy huippuretoriikkaa ja sille perustuvia ihmisten ohjailemisen käytäntöjä moraalisten järjestysten näkökulmasta. Kirja kritisoi ajan henkeä, joka nostaa esiin huiput, huiputuksen ja huippusuoritukset. Kaikki eivät voi päästä huipulle.

Kirja käsittelee erityisesti yliopistojen nykyarkea. Managerialistisesti suuntautunut yritysyliopisto näyttää olevan eräänlainen nykytyöelämän huippupuheen mekka, jossa tiivistyy hyvin esiin koko työelämää ohjaava kilpailullisuuden, huip- puretoriikan ja raadollisten pätkätyösuhteiden ja katkosten arkitodellisuus.

Yliopiston lisäksi kirjassa kerrotaan, millaista on elää huiputuksen ajassa esimerkiksi koulutus- ja työpolkuaan etsivänä nuorena, työttömänä, uupuneena ja mielenterveysongelmaisena. Kirja myös haarukoi huiputuksen moraalijärjestykselle vaihtoehtoisia arvoja ja ajattelu- ja toimintatapoja.


Katso myös näitä tuotteita