Huipputuloiset — Suomen rikkain promille

Kantola, Anu; Kuusela, Hanna
Nimeke: Huipputuloiset — Suomen rikkain promille
Tekijät: Kantola, Anu (Kirjoittaja)
Kuusela, Hanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517687133
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,90 € 8,00 € (7,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 360
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Politiikka
Talous
Yhteiskunta
Tietokirjat
Heinäkuinen varaston tyhjennys
Kirjastoluokka: 36.15 Elintaso. Kulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rikkaat, suurituloiset, taloudellinen eliitti, johtajat, yläluokka, rikkaus, varakkuus, raha, omistus, johtajuus, yrittäjyys, identiteetti, valta, mielipiteet, asenteet
E-kirja, 2019
EPUB
27,90 €

Vuoden 2019 tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas.

”Rahasta ei puhuta, rahaa omistetaan.”
Keitä ovat Suomen rikkaimmat, mitä he ajattelevat, ja miltä yhteiskunnan huipulla näyttää?

"Huipputuloiset" on kirja Suomen suurituloisimmasta promillesta. Se kertoo, mitä rikkaat ajattelevat itsestään ja muista. Mikä innostaa suuryrityksen johtajaa, mikä ajaa eteenpäin rikasta yrittäjää? Entä mitä ajattelee Suomesta ja veroista vanhan omistajasuvun nuori perillinen?

Teos kuvaa 2000-luvun vaurasta yläluokkaa ja sen irtoamista suomalaisesta yhteiskunnasta. Se perustuu laajaan tutkimukseen, jossa on selvitetty, ketkä kuuluvat Suomen suurituloisimpaan promilleen, ja haastatteluihin, joissa promille kertoo ajatuksiaan. Kantola ja Kuusela kuvaavat Suomessa käynnissä olevaa myllerrystä, kun varallisuus on kasautunut yhteiskuntien huipulle ympäri maailman. Kirjassa seikkaillaan menestyneiden yrittäjien, innokkaiden ammattijohtajien ja sukuyrityksiään vaalivien perijöiden maailmassa. Siinä kuvataan rikkaiden arkista loistoa ja heidän tapojaan oikeuttaa vahvistunutta asemaansa.

Käsissä ei ole paljastus- eikä tirkistelykirja, vaan kuvaus siitä, miten suomalaisen yhteiskunnan kompromissit murtuvat, kun ääneen pääsevät kaikkein vauraimmat. Huipputuloiset näyttää, miten talouselämän optimistiset menestyjät muuttuvat yhteiskunnan pessimistiseksi eliitiksi, jota harmittavat jäykkyydet, työttömät ja laiskistava yhteiskunta.

”Nyt on korkea aika romuttaa kaikki.”

Kirjoittajista Anu Kantola on professori Helsingin yliopistossa ja Hanna Kuusela yliopistotutkija Tampereen yliopistossa.

Teos on vertaisarvioitu.


Katso myös näitä tuotteita