Hoitava lukeminen — Teoreettisia ja käytännöllisiä näkökulmia lukemistyöhön

Kosonen, Päivi; Ihanus, Juhani
Nimeke: Hoitava lukeminen — Teoreettisia ja käytännöllisiä näkökulmia lukemistyöhön
Tekijät: Kosonen, Päivi (Toimittaja)
Ihanus, Juhani (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517689854
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,90 € (34,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 393
Tuoteryhmät: Vuoden 2022 kirjat
Kulttuurintutkimus
Sosiaalityö
Kirjastoluokka: 86 KIRJALLISUUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lukeminen, kirjallisuusterapia, kirjallisuus, kaunokirjallisuus, vaikutukset, hyvinvointi, hoitomenetelmät
E-kirja, 2022
EPUB
37,90 €

Voiko lukeminen hoitaa? Unien tapaan kaunokirjallisuus sukeltaa ihmismielen syvempiin ulottuvuuksiin. Kirjallisuuden vaikutus kasvaa, jos lukukokemuksensa jakaa toisten kanssa.

Kaunokirjallisuus saattaa lukijan pohtimaan syvällisiä kysymyksiä, kuten ”Kuka minä olen?” tai ”Mikä minusta tulee”. Viihteellisenkään lukemisen terapeuttista merkitystä ei ole syytä väheksyä. Viihde ja viihtyminen voivat auttaa avaamaan mielen solmuja.

Monitieteinen kirja avaa käytännöllisiä ja kriittisesti pohtivia näköaloja lukemisen terapeuttiseen tai hoitavaan vaikutukseen. Lukemista voidaan hyödyntää monipuolisesti hyvinvoinnin ja itsensä kehittämisen tukena - niin itsenäisesti kuin yhteisöllisesti.

Kirjastoihmisten ja äidinkielen opettajien lisäksi uusia eväitä kirjasta voivat ammentaa kirjallisuudentutkijat, sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaajat, taide- ja psykoterapeutit sekä kaikki lukemisen vaikutuksista kiinnostuneet.

Kirjan kirjoittajat edustavat kirjallisuudentutkimuksen, kirjallisuusterapian, psykologian, psykoterapian, kasvatustieteen, neurotieteen ja kirjastotyön aloja


Katso myös näitä tuotteita