Hengellinen työ — Työn politiikka kristillisissä liikkeissä

Linjakumpu, Aini
Nimeke: Hengellinen työ — Työn politiikka kristillisissä liikkeissä
Tekijät: Linjakumpu, Aini (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517689328
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,90 € (29,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 184
Tuoteryhmät: Uskonto
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 28.714 Suomen herätysliikkeet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: työ, teologia, merkitykset (semantiikka), evankelioiminen, opetus, varainhankinta, talkoot, herätysliikkeet, uskonnolliset yhteisöt, Jehovan todistajat, lestadiolaisuus, amishit, uskontososiologia
Avainsanat: Jehovan todistajat, amissit, hengelliset liikkeet, sananjulistaminen, talkoot, työ, uskonnolliset järjestöt, uskonnolliset lehdet, uskonnolliset liikkeet, uskonto, uskontoantropologia, uskontososiologia, vanhoillislestadiolaisuus, varainkeruu
E-kirja, 2021
EPUB
27,90 €

Uskonnolliset liikkeet eivät elä pelkästään sanasta ja opista. Liikkeiden olemassaolon ytimessä on myös työntekeminen, esimerkiksi talkoiden, sananjulistamisen, raamattuluokkien pitämisen ja varainkeruun muodossa. Hengellinen työ on uskonnollisen liikkeen piirissä tehtävää työtä, joka ylläpitää liikkeitä ja takaa niiden jatkuvuuden. Samalla se määrittää liikkeisiin kuuluvien ihmisen elämää, luo yhteisöllisyyttä ja jäsentää liikkeiden suhteita ulkopuoliseen maailmaan.

Kirjassa tutkitaan Jehovan todistajien ovelta-ovelle julistamistyötä, vanhoillislestadiolaisuuden talkootyötä ja amissien maanviljelystyötä. Näiden lisäksi tarkastellaan myös liikkeiden suhdetta palkkatyöhön, joka usein sisältää huomattavan määrän hengellisiäkin merkityksiä. Työn tutkimisen avulla päästään kiinni hallinnan tematiikkaan: miten työlle annettavien merkitysten kautta harjoitetaan liikkeiden sisäistä hallinnallisuutta, joka määrittää, suuntaa ja linjaa ihmisten käyttäytymistä, toimintaa ja toimintatapoja.

Hengellinen työ on neljäs ja viimeinen osa Aini Linjakummun laajaa tutkimuskokonaisuutta, joka käsittelee vallankäyttöä, hallintaa, väkivaltaa ja yhteisöllisyyttä uskonnollisissa liikkeissä.


Katso myös näitä tuotteita