Hengellinen työ — Työn politiikka kristillisissä liikkeissä

Linjakumpu, Aini
Nimeke: Hengellinen työ — Työn politiikka kristillisissä liikkeissä
Tekijät: Linjakumpu, Aini (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517689328
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.10.2021. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 15.10.2021
Hinta: 32,90 € (29,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 230
Tuoteryhmät: Syksyn 2021 kirjat
Uskonto
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 28.714 Suomen herätysliikkeet
Uskonnolliset liikkeet eivät elä pelkästään sanasta ja opista. Liikkeiden olemassaolon ytimessä on myös työntekeminen, esimerkiksi talkoiden, sananjulistamisen, raamattuluokkien pitämisen ja varainkeruun muodossa. Teoksessa näitä työntekemisen muotoja kutsutaan hengelliseksi työksi. Se on uskonnollisen liikkeen piirissä tehtävää työtä, joka ylläpitää liikkeitä ja takaa niiden jatkuvuuden. Samalla se määrittää liikkeisiin kuuluvien ihmisen elämää, luo yhteisöllisyyttä ja jäsentää liikkeiden suhteita ulkopuoliseen maailmaan.

Tutkimuksen kohteena Jehovan todistajien ovelta-ovelle julistamistyö, vanhoillislestadiolaisuuden talkootyö ja amissien maanviljelystyö. Näiden lisäksi tarkastellaan myös liikkeiden suhdetta palkkatyöhön, joka usein sisältää huomattavan määrän hengellisiäkin merkityksiä. Työn tutkimisen avulla päästään kiinni hallinnan tematiikkaan: miten työlle annettavien merkitysten kautta harjoitetaan liikkeiden sisäistä hallinnallisuutta, joka määrittää, suuntaa ja linjaa ihmisten käyttäytymistä, toimintaa ja toimintatapoja.

Teos on viimeinen osa Aini Linjakummun laajaa tutkimuskokonaisuutta liittyen vallankäyttöön, hallintaan, väkivaltaan ja yhteisöllisyyteen uskonnollisissa liikkeissä.


Katso myös näitä tuotteita