He tekivät laulun — Oolannin sodan soiva tarina

Niinimäki, Pirjo-Liisa; Örjans, Jerker
Nimeke: He tekivät laulun — Oolannin sodan soiva tarina
Tekijät: Niinimäki, Pirjo-Liisa (Kirjoittaja)
Örjans, Jerker (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523970175
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 21.3.2023
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 183
Tuoteryhmät: Historia
Tietokirjat
Suosituimmat tietokirjat
Kirjastoluokka: 92.6 Suomen historia, autonomian aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: laulut, Krimin sota, autonomian aika, taistelut, puolustus, linnoitukset, Bomarsund, sotilaat, tarkka-ampujat, sotavangit, suomalaiset, isänmaallinen musiikki, sotahistoria, historia
Kaikki tuntevat laulun Oolannin sota. Sitä on vuosikymmeniä laulettu kouluissa, yhteislaulutilaisuuksissa, partiossa ja sotaväessä. He tekivät laulun - Oolannin sodan soiva tarina kertoo laulun taustat, selvittää suosion syyt ja paljastaa, mitä ”Oolannin fästingissä” Ahvenanmaalla todella tapahtui kesällä 1854 Krimin sodan melskeissä.
Pääosassa ovat Suomen krenatööritarkk'ampujapataljoonan sotilaat ja heidän verrattomat seikkailunsa. Teos vie lukijat niin taistelujen mylläkkään Bomarsundin linnoitukseen Ahvenanmaalle kuin sotavankeuteen Lewesiin Englantiin, jossa suomalaiset sotavangit yhä muistetaan luku- ja kirjoitustaidostaan ja hyvästä käytöksestään.

Kirja on kahden tutkijan monivuotisen yhteistyön tulos. Tuntematon tarkk'ampuja pani laulun paperille koukeroisella käsialalla joskus 1850-luvulla, ja siitä syntyi perusteellisten muokkausten tuloksena nykyinen Oolannin sota. Laulun tarina avaa Ahvenanmaan taisteluiden, niihin osallistuneiden suomalaisten sotilaiden ja koko Krimin sodan tarinan mukaansatempaavasti.


Katso myös näitä tuotteita