He tekivät laulun — Oolannin sodan soiva tarina

Niinimäki, Pirjo-Liisa; Örjans, Jerker
Nimeke: He tekivät laulun — Oolannin sodan soiva tarina
Tekijät: Niinimäki, Pirjo-Liisa (Kirjoittaja)
Örjans, Jerker (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523970175
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 31.3.2023 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 31.3.2023
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 200
Tuoteryhmät: Kevään 2023 kirjat
Historia
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 92.6 Suomen historia, autonomian aika
Kaikki tuntevat laulun Oolannin sota. Sitä on vuosikymmeniä laulettu kouluissa, yhteislaulutilaisuuksissa, partiossa ja sotaväessä. He tekivät laulun - Oolannin sodan soiva tarina kertoo laulun taustat, selvittää suosion syyt ja paljastaa, mitä ”Oolannin fästingissä” Ahvenanmaalla todella tapahtui kesällä 1854 Krimin sodan melskeissä.
Pääosassa ovat Suomen krenatööritarkk'ampujapataljoonan sotilaat ja heidän verrattomat seikkailunsa. Teos vie lukijat niin taistelujen mylläkkään Bomarsundin linnoitukseen Ahvenanmaalle kuin sotavankeuteen Lewesiin Englantiin, jossa suomalaiset sotavangit yhä muistetaan luku- ja kirjoitustaidostaan ja hyvästä käytöksestään.

Kirja on kahden tutkijan monivuotisen yhteistyön tulos. Tuntematon tarkk'ampuja pani laulun paperille koukeroisella käsialalla joskus 1850-luvulla, ja siitä syntyi perusteellisten muokkausten tuloksena nykyinen Oolannin sota. Laulun tarina avaa Ahvenanmaan taisteluiden, niihin osallistuneiden suomalaisten sotilaiden ja koko Krimin sodan tarinan mukaansa tempaavasti.


Katso myös näitä tuotteita