Hajoava perhe — Romaani monitieteisen tutkimuksen välineenä

Hyvärinen, Matti; Oinonen, Eriikka; Saari, Tiina
Nimeke: Hajoava perhe — Romaani monitieteisen tutkimuksen välineenä
Tekijät: Hyvärinen, Matti (Toimittaja)
Oinonen, Eriikka (Toimittaja)
Saari, Tiina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517685306
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 299
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kulttuurintutkimus
Sukupuolentutkimus
Tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: K30.01
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kaunokirjallisuus, kirjallisuus, tutkimus, monitieteisyys, poikkitieteisyys, tieteidenvälisyys, tutkimusmenetelmät, metodologia, romaanit, aiheet, parisuhde, perheet, tulkinta
E-kirja, 2015
EPUB
22,18 €

Ian McEwan on Britannian merkittävimpiä nykykirjailijoita, jonka teokset ovat keränneet palkintoja sekä kiitosta niin kriitikoilta kuin kirjojen ostajilta. Suomessa hänen läpimurtoromaaninsa oli vuonna 2002 julkaistu romaani "Sovitus" ja sen pohjalta tehty elokuva.

Eri alojen tutkijat ovat ottaneet McEwanin vuonna 2007 julkaistun Rannalla-romaanin tutkimuksensa aineistoksi. Romaani kertoo englantilaisen nuorenparin epäonnisesta hääyöstä rantahotellissa vuonna 1962.

"10 tunnin avioliitto" on monipuolinen johdatus kaunokirjallisuuden käyttämiseen muiden tieteenalojen tutkimusaineistona. Kaunokirjallisuus mahdollistaa tunteiden, ajatusten ja ihmismielen toiminnan huomioimisen tavoilla, joihin yhteiskuntatieteellinen puhetapa ei helposti taivu. Teos opettaa myös tilanteiden ja tapahtumien monitulkintaisuutta. Siksi se sopii lääkäreille, sosiaalityöntekijöille, toimittajille, poliiseille ja kaikille muille, joiden työ nojaa tulkintaan.


Katso myös näitä tuotteita